معرفی پرسشنامه مشکلات بین فردی بارخام (32-IIP)
این پرسشنامه توسط بارخام و همکارانش در سال 1999 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی مشکلات بین فردی بوده است.
پرسشنامه مشکلات بین فردی (32-IIP) در ابتدا دارای 32 سوال بوده است اما پس از هنجار یابی سه سوال آن حذف شده است و در نهایت این پرسشنامه دارای 29 سوال بر اساس طیف لیکرت 5 درجه ای می باشد.
مولفه های این پرسشنامه عبارت اند از:
- صراحت و مردم آمیزی
- گشودگی
- پرخاشگری
- وابستگی
- در نظر گرفتن دیگران
- حمایت گری و مشارکت
این پرسشنامه دارای روایی و پایایی و نمره گذاری نیز می باشد.
نمی توان به طور قطع گفت که در ارتباطاتی که با دیگران داریم هرگز به مشکل بر نخواهیم خورد. به طور کلی، هر یک از ما انسان ها دارای باورها و نگرش های مخصوص به خودمان هستیم، ویژگی شخصیتی هر یک از ما با دیگری کاملا متفاوت است. به سبب همین تفاوت هایی که در عقاید و نگرش و باورهای ما وجود دارد، ممکن است که هریک از ما در ارتباطاتمان با دیگران، که این دیگران می توانند دوست نزدیک، اعضای خانواده، هم کلاسی و یا همکارانمان باشد، تضادها و مشکلاتی را تجربه کنیم. اگر در روابطمان با افراد دیگر گاها به مشکلاتی بر بخوریم، یک مسئله ی کاملا طبیعی می باشد اما به شرطی که دامنه ی این مشکلات زیاد نشود و این مشکلات تبدیل به مشکلاتی لاینحل نشوند. طبق مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، این مشکلات به عنوان مشکلات بین فردی شناخته و در نظر گرفته می شوند.
مشکلات بین فردی یعنی چه؟
برای اینکه بخواهیم مشکلات بین فردی را برای شما به خوبی توصیف کنیم و شرح کاملی از آن ارائه کنیم، به تحقیق محققی به نام هرویتز که در سال 1988 این مطالعه را انجام داده است و محقق دیگری به نام بشارت که در سال 1388 تحقیقی در این زمینه داشته است، استناد می کنیم؛ بر همین اساس مشکلات بین فردی، آن دسته از مشکلاتی هستند که در رابطه با دیگران به وجود می آیند. این مشکلات می توانند آشفتگی های روانی را ایجاد کند و یا با آشفتگی های روانی در ارتباط باشند.
مشکلات بین فردی انواع مختلفی دارند و نمی توان این مشکلات را منحصر به نوع خاصی دانست. علاوه بر آن مشکلات بین فردی دارای مولفه ها و ابعاد گوناگونی هستند؛ برخی از این مولفه ها مواردی همچون پرخاشگری و یا وابستگی به دیگران و یا پذیرش و گشودگی را شامل می شوند. در موارد دیگر صراحت و مردم آمیزی، در نظر گرفتن دیگران و یا مشارکت در امور و حمایت گری هم می توانند جزئی از مولفه های مشکلات بین فردی باشند.
برای مثال یکی از مشکلات بین فردی که می تواند در برخی از افراد وجود داشته باشدف این مورد است که، فرد ممکن است به عضویت در آمدن و پیوستن به گروه های اجتماعی برایش سخت و دشوار باشد و یا از اینکه بخواهد با دیگران معاشرت کند، تحت فشار قرار می گیرد و متحمل استرس می شود. ابراز احساسات هم می تواند جزئی از مشکلات بین فردی در افراد باشد. مشکلات بین فردی انواع مختلفی دارند که قطعا بیان همه ی این موارد در این قسمت ممکن است.
در صورت تمایل به ارزیابی مشکلات بین فردی می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.