معرفی پرسشنامه سازگاری شغلی دﻳﻮﻳﺲ و ﻻﻓﻜﻮاﻳﺴﺖ
این پرسشنامه توسط دﻳﻮﻳﺲ و ﻻﻓﻜﻮاﻳﺴﺖ ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان سازگاری شغلی و عوامل آن می باشد.
این پرسشنامه دارای 36 سوال و 7 بعد: ارزش پیشرفت، ارزش راحتی، ارزش پایگاه، ارزش نوع دوستی، ارزش ایمنی، ارزش خودمختاری، سبک سازگاری می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه سازگاری شغلی دﻳﻮﻳﺲ و ﻻﻓﻜﻮاﻳﺴﺖ تایید شده است.
سازگاری شغلی
عوامل مختلفی در موفقیت شغلی و پیشرفت شغلی تاثیر دارد؛ اگر فرد در شغل خود احساس راحتی نداشته باشد و به نوعی شغلش متناسب با ویژگی های شخصیتی اش نباشد، هرگز به آن موفقیت و پیشرفتی که در سر دارد، دست پیدا نخواهد کرد. در کنار این موارد، سازگاری شغلی تاثیری زیادی بر رشد و توسعه دارد.
سازگاری شغلی یعنی فرد بتواند شرایط جدید شغلی اش را بپذیرد و برای بهبود وضعیت شغلی اش تلاش کند و در نهایت دستاورد های های بزرگی در شغلش به دست بیاورد. سازگاری شغلی را می توان یک مهارت در نظر گرفت؛ مهارتی که در برخی افراد به صورت ذاتی وجود دارد و در برخی دیگر با تمرین و آموزش قابل اکتساب است.
سازگاری شغلی به افراد کمک می کند در محل کار خود انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند و مقاوت کمتری در مقابل تغییرات از خود نشان دهند، در واقع زمانی که توانایی سازگاری شغلی فرد بالا باشد، فرد به راحتی تغییرات و سختی ها را قبول می کند و مشتاقانه در فعالیت های مرتبط با شغلش شرکت می کند.
سازگاری شغلی به افراد کمک می کند رخداد های غیر قابل پیش بینی را در محل کار پیش بینی کنند، مسئولیت های جدید را برعهده بگیرند و زمانی که مسئولیت های جدید بر عهده آن ها گذاشته می شود، بتوانند خودشان را با شرایط به خوبی تطبیق دهند و اطلاعات و سیاست های مختلف را بررسی و در شرایط لزوم اعمال کنند.
سازگاری شغلی مزایای بسیاری برای افراد به همراه دارد؛ سازگاری شغلی به فرد کمک می کند در روند کاری بهترین عملکرد را داشته باشند، مهارت های خود را در کسب و کار افزایش دهند، ارتباطات سازمانی خوبی با دیگران برقرار کنند و روابط صمیمانه ای با همکاران داشته باشند.
کارمندی که سازگاری شغلی بالایی دارد، از نگاه مدیر و سرپرست یک کارمند شایسته و کار درست به نظر می رسد که احتمال دریافت ترفیع شغلی برای او زیاد خواهد بود.
دﻳﻮﻳﺲ و ﻻﻓﻜﻮاﻳﺴﺖ به عنوان محققان این پرسشنامه، سازگاری شغلی را با برخی ابعاد در ارتباط می دانند؛ از نظر آن ها، ارزش پیشرفت، ارزش راحتی، ارزش پایگاه، ارزش نوع دوستی، ارزش ایمنی، ارزش خودمختاری، سبک سازگاری مهم ترین ابعادی هستند که با سازگاری شغلی در ارتباط است و باید در هر فردی وجود داشته باشد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر میزان سازگاری شغلی و عوامل آن داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.