معرفی پرسشنامه بررسی مدل تحلیل میدان نیروی کورت لوین
این پرسشنامه حاصل یک پژوهش دانشگاهی می باشد.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شناخت مسائل اساسی مرتبط با چگونگی ایجاد تحول اداری در اداره آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد می باشد تا بر مبنای آن بتوان با اتخاذ راه حل ها و برنامه ریزی مناسب، زمینه و بستر لازم برای توسعه و تحول هرچه بیشتر این اداره فراهم کرد.
پرسشنامه بررسی مدل تحلیل میدان نیروی کورت لوین دارای 25 سوال می باشد.
یکی از بهترین راهکارهایی که می توان برای از بین بردن مشکلات یک سیستم یا سازمان به کار برد، اندیشیدن، برنامه ریزی و بررسی کردن تغییرات آن سیستم می باشد. بدین منظور می توان از روش های مختلفی استفاده کرد و یک ارزیابی کلی از سیستم داشت. یکی از مناسب ترین و کارآمد ترین روش ها، تحلیل میدان نیرو می باشد.
سیستم تحلیل میدان نیرو چگونه سیستمی است؟
این سیستم توسط فردی به نام کورت لوین که بنیان گذار روانشناسی اجتماعی می باشد، طراحی شده است؛ از این سیستم برای ارزیابی و بررسی میزان تغییرات استفاده می شود. تمرکز اصلی لوین در مطالعاتش بر، تغییرات بوده است. لوین در نظریه خودش به بررسی این نکته پرداخت که چگونه نیروهای متضاد در یک سیستم می توانند در کنار یکدیگر فعالیت کنند و بر این عقیده بود، وضعیت کنونی که هر سیستم دارد، نشان دهنده ی فعالیت این نیرو های می باشد. حال اگر قرار باشد یک ایده ی جدید در سیستمی پیاده شود، این ایده به عنوان عامل تغییر ممکن است یک عامل تهدید کننده باشد و تعادل سیستم را بهم بزند که در این صورت اعضای تشکیل دهنده ی یک سیستم وظیفه دارند برای حفظ تعادل درون سیستم تلاش کنند.
مراحل نظریه ی تحلیل میدان نیرو
کورت برای نظریه خود، سه مرحله مهم ذکر کرد که این مراحل با گذشت زمان توسط دیگر دانشمندان تکمیل تر شد. کرت بر این باور بود، برای اینجاد تغییر در یک سیستم باید مراحل مختلفی روی دهد؛ این مراحل عبارت اند از:
- ترک رفتار پیشین؛ اگر قرار باشد، تغییر و تحولی در سازمانی صورت بگیرد باید یک سری رفتار ها تغییر کنند. تغییر رفتار امر ساده ای نمی باشد و برای بسیاری از افراد، ایجاد عادات جدید، کمی سخت و زمان بر است.
- حرکت به سطح رفتار جدید؛ مرحله ای است که لوین به عنوان مرحله ی دوم مطرح کرد. بر اساس نظر او، تغییر یک اتفاق نیست که یک شبه رخ دهد بلکه یک فرآیند است و لوین این فرآیند را تحول نامید. اگر بتوانیم تغییرات جدید داشته باشیم، روند حرکت به سمت رفتار های جدید، آغاز می شود.
- ثبیت مجدد رفتار در سطح جدید؛ مرحله سوم نظریه ی لوین کرت می باشد. رفتار های جدیدی که ما به وسیله ی تغییرات در خود ایجاد کردیم باید در نگرش های و ویژگی های شخصیتی ما نیز نمایان و تثبیت شود.
بر اساس این نظریه ی لوین کورت و تلاشی که ادگار شاین برای گسترش این نظریه داشت، فرصت خوبی برای بررسی و اندیشیدن در مورد برنامه ریزی های مختلف برای مدیران و .. فراهم شده است. در صورت تمایل می توانید از این پرسشنامه معتبر استفاده کنید.