دانلود پرسشنامه تاب آوری خانواده سیکبی

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
2,100 تومان

دانلود پرسشنامه تاب آوری خانواده سیکبی ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
66
تعداد صفحات:
7
تعداد مولفه:
3
مقیاس:
لیکرت چهار درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
سیکبی
سال ساخت:
2005
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه تاب آوری خانواده سیکبی

این پرسشنامه توسط سیکبی در سال 2005 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تاب آوری خانواده از ابعاد مختلف می باشد.

این پرسشنامه دارای 66 سوال و سه بعد:

  • ارتباط و حل مسئله
  • پذیرش مشکل
  • منابع مذهبی و اجتماعی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه تاب آوری خانواده سیکبی تایید شده است.

تاب آوری یعنی چه؟

زندگی امروز ما در عصر حاضر به نوعی با استرس گره خورده است. استرس جز جدا نشدنی این روزهای ماست. واکنش افراد در مقابله با استرس و فاجعه متفاوت است. یک اصطلاح مرتبط به شرایط مقابله با استرس و سختی وجود دارد و آن تاب آوری است. از لحاظ روان شناختی، تاب آوری به میزان ظرفیت افراد برای مقاومت یا مقابله با استرس و فاجعه گفته می شود. تاب آوری یک ویژگی مهم برای هر فردی محسوب می شود. روان شناسان همواره به افزایش و ارتقا این ویژگی در انسان ها توصیه می کنند. اگر تاب آوری در افراد ارتقا پیدا کند، میزان سازگاری و غلبه بر خطرات و سختی ها در فرد بیشتر می شود.

زمانی که از تاب آوری صحبت می کنیم، منظورمان این نیست که یک زندگی بدون استرس یا سختی خواهیم داشت بلکه تاب آوری یعنی به هنگام سختی ها و استرس می توانیم یک واکنش درست از خودمان نشان دهیم. زمانی که در موقعیت سختی قرار می گیریم، ناراحت می شویم، سختی زیادی را تحمل می کنیم، اندوهگین می شویم اما اگر تاب آوری بالایی داشته باشیم می توانیم زودتر با شرایط سازگار شویم.

لازم به ذکر است، تاب آوری با ارتقا تفکر، مهارت های خود مدیریتی و خود تنظیمی و کسب دانش بیشتر، ارتقا توانمندی، احساس هویت و کارآمدی، توانایی تصمیم گیری و برنامه ریزی، باور به آینده و هدف گذاری در ارتباط است. تاب آوری باعث می شود همدلی با دیگران را یاد بگیریم و در شرایط طاقت فرسا بتوانیم با کمک گرفتن از درست ترین مداخلات، بهترین عملکرد را داشته باشیم.
ویژگی تاب آوری در محیط خانواده و در انواع رفتار، افکار و اعمال قابل یادگیری و آموخته شدن است. اگر پدر و مادر در خانواده دارای ویژگی تاب آوری بالا باشند، بالطبع فرزندان آن ها تاب آوری را یاد خواهند گرفت؛ پس تاب آوری یک ویژگی ذاتی نیست بلکه کاملا قابل اکتساب است.

بنابراین، تاب آوری یک مفهوم روان شناختی است که به قدرت تحمل و سازگاری افراد در شرایط غیر منتظره اشاره دارد و منجر به ارتقای سلامت روان، رشد شخصیت و خود شکوفایی می شود. از نظر سیکبی، ارتباط و حل مسئله، پذیرش مشکل، منابع مذهبی و اجتماعی با میزان تاب آوری خانواده در ارتباط است. میزان تاب آوری در شما چقدر است؟ آیا اعضای خانواده شما دارای ویژگی تاب آوری هستند؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر تاب آوری خانواده از ابعاد مختلف داشتید، می توانید از پرسشنامه تاب آوری خانواده سیکبی استفاده کنید.