دانلود پرسشنامه گرایش های اجتماعی مطلوب کارلو (PTM-R)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
1,200 تومان

دانلود پرسشنامه گرایش های اجتماعی مطلوب کارلو (PTM-R) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
25
تعداد صفحات:
5
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
کارلو و همکاران
سال ساخت:
2002
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه گرایش های اجتماعی مطلوب کارلو (PTM-R)

این پرسشنامه توسط کارلو و راندال در سال 2002 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی گرایش های اجتماعی مطلوب می باشد.

نسخه ایرانی این پرسشنامه دارای 25 سوال و 5 زیر مقیاس می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه گرایش‌ های اجتماعی مطلوب (PTM-R) تایید شده است.

گرایش های اجتماعی

مجموعه پژوهش هایی که در زمان های گذشته و حال حاضر انجام شده و می شود، به اجتماعی بودن انسان تاکید دارند؛ انسان موجودی اجتماعی است که از تنهایی و تنها ماندن اجتناب می کند؛ اجتماع در شکل گیری شخصیت و رشد و توسعه فردی و اجتماعی افراد نقش دارد؛ فلذا یادگیری مهارت های اجتماعی و فراگیری رفتارهای اجتماعی مطلوب برای داشتن زندگی بهتر و عملکرد بالاتر امری ضروری به نظر می رسد.

رفتارهای اجتماعی مطلوب تاثیرات مثبت به سزایی در بهبود شرایط جامعه دارد؛ همبستگی و انسجام اولین پیامد مثبت رفتارهای اجتماعی می باشد.

رفتارهای اجتماعی مطلوب دربرگیرنده اعمال مختلفی است که با هدف بهبود شرایط دریافت کنندگان کمک به صورت شخصی یا گروهی انجام می شود.

انجام رفتارهای اجتماعی مطلوب با هدف انجام تعهدات حرفه ای صورت نگرفته و انگیزه سازمانی پشت انجام آن وجود ندارد؛ بلکه انگیزه های شخصی و انسانی باعث انجام این رفتار می شود.

بر اساس آنچه در مطالعات و پژوهش ها آمده است؛ رفتارهای اجتماعی مطلوب به چهار نوع مختلف تقسیم می شوند؛ این چهار نوع شامل، رفتارهای اجتماعی مطلوب نوع دوستانه، رفتار های اجتماعی مطلوب متابعت آمیز، رفتارهای اجتماعی مطلوب هیجانی و رفتارهای اجتماعی مطلوب جمعی می باشد.

زمانی که فرد تمایل به کمک داوطلبانه به دیگران دارد و هدف او از این کمک برطرف کردن نیاز دیگران و بهبود سطح رفاه آن ها باشد، رفتار اجتماعی مطلوب نوع دوستانه انجام خواهد شد. در این گونه رفتارهای شاهد همدردی، همدلی و انجام هر کمکی که در توان فرد است، می باشیم.

در رفتارهای اجتماعی متابعت آمیز به دلیل اینکه دیگران به صورت کلامی یا غیر کلامی از ما تقاضای کمک کرده اند، به آن ها کمک می کنیم؛ در این نوع کمک خود را جای دیگران می گذاریم و می توانیم بگوییم این نوع رفتار با استدلال پردازی های اخلاقی سطح بالا، خیلی در ارتباط نمی باشد.
گاه افراد ترجیح می دهند به صورت ناشناس به دیگران کمک کنند و فرد دریافت کننده کمک فرد را نشناسد؛ این رفتار اجتماعی مطلوب ناشناس نام دارد. رفتارهای اجتماعی مطلوب انواع مختلفی دارند.

در این پرسشنامه 5 نوع رفتار مطلوب اجتماعی شامل، رفتارهای اجتماعی مطلوب ناشناس، رفتارهای اجتماعی مطلوب نوع‌ دوستانه و جمعی، رفتارهای اجتماعی مطلوب هیجانی، رفتارهای اجتماعی مطلوب در موقعیت بحرانی و رفتارهای اجتماعی مطلوب متابعت آمیز مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

در صورت تمایل به ارزیابی گرایش های اجتماعی مطلوب بر اساس مولفه های ذکر شده، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.