دانلود پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزين و اليسون

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
1,200 تومان

دانلود پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزين و اليسون ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
20
تعداد صفحات:
6
تعداد مولفه:
2
مقیاس:
لیکرت شش درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
پولوتزين و اليسون
سال ساخت:
1982
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزين و اليسون

این پرسشنامه توسط پولوتزين و اليسون در سال 1982 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی سلامت معنوی می باشد.

این پرسشنامه دارای 20 سوال و دو مولفه:

  • سلامت مذهبی
  • سلامت وجودی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزين و اليسون تایید شده است.

زمانی که صحبت از سلامتی به میان می آید، توجه افراد به سمت سلامت جسمانی و روانی جلب می شود. سلامت جسمانی را نبود هرگونه بیماری و عوارض جسمانی تعریف کرده اند و سلامت روانی شامل وضعیتی است که فرد از نظر روانی در وضعیت مطلوبی قرار بگیرد. اما به غیر از این دو حالت سلامتی، نوع دیگری از سلامتی وجود دارد و آن سلامت معنوی می باشد. سلامت معنوی یکی از متغیرهای مهم برای انجام تحقیقات در زمینه روان شناسی مثبت گرا می باشد و بارها مورد بررسی قرار گرفته است. اما منظور از سلامت معنوی چیست؟ آیا این متغیر با مباحث دینی و مذهبی و معنویات در ارتباط است؟

سلامت معنوی به چه معناست؟

(رحیمی، نوعی، نخعی،1392) سلامت معنوی را، برخورداری از حس پذیرش، احساسات مثبت، اخلاق و حس ارتباط متقابل مثبت با یک قدرت حاکم و برتر قدسی، دیگران و خود که طی یک فرآیند پویا و هماهنگ شناختی، عاطفی، کنشی و پیامدی شخصی حاصل می آید، تعریف کرده اند. بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط الیسون و پولوتزین، سلامت معنوی با دو مولفه در ارتباط است؛ این دو مولفه عبارت اند از، سلامت مذهبی و سلامت وجودی.

مسائل مختلفی همچون، برقراری ارتباط با خداوند به عنوان یک نیروی برتر و متعالی، احساس رضایت و خشنودی از برقراری ارتباط با خداوند که البته عکس این حالت هم وجود دارد، توکل بر خدا، احساس اعتماد و تکیه بر خداوند، احساس داشتن رابطه خوب با خداوند و ... جز مواردی است که در مبحث سلامت معنوی مورد ارزیابی قرار می گیرد. هرچه افراد احساس نزدیکی و صمیمیت بیشتری با خداوند داشته باشند، خودشان را به خداوند نزدیک بدانند، باور زیادی به خداوند داشته باشند و معتقد باشند که خداوند در هر حالتی مراقبت و محافظ آنان است، احساس رضایت و خشنودی بیشتری در زندگی خواهند داشت. البته افرادی هم وجود دارند که رابطه خود با خداوند را مثبت ارزیابی نمی کنند، هیچ باور و اعتقادی به خداوند ندارد و اساسا بر این باور هستند که خداوند هیچ نقشی در زندگی آنان ندارد. در این صورت می توان گفت سلامت معنوی این افراد در سطح بالایی قرار ندارد.

شما سلامت معنوی خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا تا به امروز به ارزیابی این متغیر در خود پرداخته اید؟ در صورت تمایل به ارزیابی متغیر سلامت معنوی، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر سلامت معنوی پولوتزين و اليسون که در سال 1982 ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.