دانلود پرسشنامه اعتیاد به کار اسپنس و رابینز (WorkBAT)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
4,000 تومان

دانلود پرسشنامه اعتیاد به کار اسپنس و رابینز (WorkBAT) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
20
تعداد صفحات:
6
تعداد مولفه:
3
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
اسپنس و رابینز
سال ساخت:
1992
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه اعتیاد به کار اسپنس و رابینز

این پرسشنامه توسط اسپنسر و رابینز در سال 1992 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی اشتیاق به کار کردن می باشد.

این پرسشنامه دارای 20 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه اشتیاق به کارکردن (WorkBAT) تایید شده است.

اشتیاق به کار کردن

اشتیاق به کار کردن یک موضوع مهم در دنیای شغل و مدیریت است؛ مدیران از تاثیر اشتیاق کاری بر عملکرد کارمندان آگاه هستند و در نتیجه برای تقویت اشتیاق کاری در کارمندان تلاش می کنند. اشتیاق به کار کردن یک سازه روان شناختی مثبت است؛ این سازه دقیقا بر خلاف اعتیاد کاری است.

اشتیاق کاری باعث می شود که فرد از کار کردن لذت ببرد و با آمادگی روانی و جسمانی در محل کار حاضر شود؛ افرادی که اشتیاق به کار دارند، در محل کار برای شغل و وظایف شغلی خود احترام و ارزش قائل هستند و پس از کار زمانی را صرف گذران اوقات با خانواده بدون مشغله ذهنی در مورد کار می کنند.

هرچه میزان اشتیاق به کار بیشتر باشد و فرد علاقه بیشتری به کار داشته باشد، به میزان بیشتری با شغل خود عجین می شود و از کار خود لذت می برد؛ تمایل به شغل و لذت بردن از شغل یک میل نشات گرفته از درون می باشد. شایان ذکر است، عجین شدن با شغل باعث می شود که فرد از شغل خود لذت ببرد و اشتیاق بیشتری برای کار کردن داشته باشد؛ پس اشتیاق شغلی و عجین شدن با شغل دو سازه مثبت روان شناختی مرتبط با یکدیگر هستند.

همچنین اشتیاق به کار با میل افراطی به کار کردن متفاوت است؛ افرادی که اشتیاق به کار کردن دارند نه به صورت اجباری یا افراطی بلکه از سر علاقه تمایل به کار کردن دارند. پیش از این اشاره کردیم که اشتیاق به کار نقطه مقابل اعتیاد به کار می باشد؛ در اعتیاد به کار فرد تمایل به کار کردن دارد اما این میل کاملا افراطی است و اعتیاد به کار زمینه را برای مشغله ذهنی دائمی در مورد کار فراهم می کند و باعث دوری فرد از خانواده می شود.

اشتیاق به کار سازه ای است که مسیر رسیدن به اهداف شغلی را تسریع می کند؛ فردی که اشتیاق شغلی داشته باشد با رغبت درونی برای اهدافش تلاش می کند و به اهدافش جامه عمل می پوشاند. از دیگر سو، اشتیاق شغلی باعث اثربخشی اهداف می شود؛ یک کارمند مشتاق در راستای اهداف فردی و سازمانی تلاش می کند و در نهایت برای سازمان موفقیت به عمل می آورد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی میزان اشتیاق به کار کردن داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط این محقق ساخته شده است، استفاده کنید.