معرفی پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی دکتر کریم سواری
این پرسشنامه توسط دکتر کریم سواری در کشور ایران و در سال 1390 ساخته شده است.
پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی دکتر کریم سواری به جهت بررسی اهمال کاری تحصیلی ساخته شده است.
این پرسشنامه دارای 12 سوال و بر اساس مقیاس لیکرت پنج درجه ای می باشد.
همچنین این پرسشنامه دارای روایی و پایایی و نمره گذاری است.
در امر آموزش و یادگیری، معلمان باید توجه ویژه ای به نحوه یادگیری و انجام تکالیف از سوی دانش آموزان داشته باشند. یکی از مواردی که می تواند به دانش آموزان در زمینه یادگیری دروس کمک کند، انجام تکالیف است. معلمان می توانند با توجه به نیاز دانش آموزان و همچنین صلاحدید خودشان، تکالیفی را برای دانش آموزان تعیین کنند.
انجام تکالیف توسط دانش آموزان باید به خوبی انجام بگیرد و معلمان باید نظارت دقیقی بر کار دانش آموزان داشته باشند. در این بین ممکن است دانش آموزان به دلایل مختلفی اقدام به انجام تکالیف خود نداشته باشند و در واقع در انجام امور درسی و تکالیف و هرآنچه که مربوط به آموزش و یادگیری می شود، اهمال کاری داشته باشند.
دلایل اهمال کاری در دانش آموزان
- تنبلی
- علاقه مند نبودن به درس
- علاقه نداشتن به موضوع ویژه آن درس
- لجبازی
- سهل انگاری نیز ممکن است با اهمال کاری تحصیلی در دانش آموزان در ارتباط باشد.
اهمال کاری می تواند در نتیجه دو علت در دانش آموزان به وجود بیاید
- علت اول در مورد خستگی و فشار جسمانی می باشد.
- مورد بعدی در رابطه با بی برنامگی و عدم برنامه ریزی صحیح برای کودکان است.
دانش آموزان ممکن است در جهت انجام ندادن تکالیف درسی شان، دست به هرکاری بزنند، مثلا بهانه تراشی یکی از این موارد است. دانش آموزان ممکن است بهانه های مختلفی مانند اینکه مریض هستند، حوصله ندارند و یا دل درد دارند برای عدم انجام تکالیف خود بیاورند. همچنین دانش آموزان ممکن است در حین انجام تکالیف، حواس پرت شوند و یا تمرکز کافی برای انجام تکالیف و وظایف درسیشان نداشته باشند و همین مورد، یکی از موارد اهمال کاری است.
در مواقعی که دانش آموزان برای انجام تکالیف و وظایف تحصیلی شان اهمال کاری می کنند و در انجام تکالیف سهل انگاری دارند، دلایلی مانند اینکه زمان زیادی برای انجام این تکالیف خواهم داشت و یا تماشای فیلم مورد علاقه ان مهم تر است و یا بعد از خوردن غذا حتما تکالیفم را انجام خواهم داد، برای شما بیان کنند. نداشتن انرژی کافی و خسته بودن و .. نیز می تواند از موارد دخیل بر اهمال کاری دانش آموزان باشد.
اگر به عنوان یک دبیر مایل به ارزیابی میزان اهمال کاری در دانش آموزان مدرسه خود بودید و یا به عنوان والدین تمایل به ارزیابی این مفهوم را در فرزند خود داشتید، می توانید از این پرسشنامه بهره بگیرید.