معرفی پرسشنامه بحران هویت احمدی
این پرسشنامه توسط فردی به نام احمدی و در سال 1376 ساخته شده است.
هدف از ساخت پرسشنامه ی بحران هویت، ارزیابی بحران هویت در نوجوانان می باشد.
در این پرسشنامه 40 سوال و 10 خرده مقیاس در ارتباط با بحران هویت مورد ارزیابی قرار می گیرد.
پرسشنامه بحران هویت احمدی دارای روایی و پایایی و نمره گذاری می باشد.
نوجوانی دوره ی تجربه ی تنش ها و سردرگمی ها می باشد. اصولا نوجوانان دختر و پسر در این سنین، انواع مختلفی از چالش ها و تعارضات را تجربه می کنند. این دوره ی سنی، دوره تجربه استرس های مختلف می باشد. نوجوانان با داشتن والدین و مراقبانی آگاه و حمایت گر می توانند به خوبی از این دوره سنی عبور کرده و چالش هایی که با آن مواجه می شوند را پشت سر بگذارند و به هر یک از این چالش ها و موقعیتی به چشم یک تجربه نگاه کنند.
بحران هویت چیست؟
یکی از چالش ها و بحران هایی که نوجوانان در سنین نوجوانی آن را تجربه می کنند، بحران هویت است. بحران هویت اصطلاحی است که اولین بار توسط اریک ارکسون مطرح شد و عموما این بحران به دوره ی نوجوانی ربط داده می شد. در تعریف بحران هویت آمده است، فردی که تجربه ی بحران هویت را دارد، در یک وضعیت و حالتی که تو امان با تردید و شک می باشد، قرار دارد و این شک و تردید در ارتباط با خود فرد می باشد. نوجوانان در این دوره دائما در حال جستجو و پرسشگری در مورد خود از دیگران می باشند و سعی بر فهم و پیدا کردن هویت در خود دارند.
عواملی که در بوجود آمدن بحران هویت نقش دارند
عوامل مختلفی می تواند در بحران هویت در نوجوانی نقش داشته باشند:
- همسالان در این دوره ی سنی به علت تاثیراتی که بر یک دیگر دارند می توانند در ایجاد بحران هویت نقش داشته باشند. اگر الگوی رفاقت در نوجوانان درست نباشد، سردرگمی هم بیشتر می شود.
- اگر نوجوانی شناخت درستی از باورها و علایقش نداشته باشد و در مورد انتخاب تحصیلی خودش مردد باشد و در همین راستا نداند که چه شغلی را می خواهد انتخاب کند و اهدافش دقیقا چه می باشد می تواند بحران هویت را در نوجوانان بیشتر کند.
- نداشتن تعهد گروهی
- نداشتن فضیلت های اخلاقی
- عدم به پایبندی به ارزش های اخلاقی هم می توانند از عوامل مربوط به بحران هویت باشد.
- اگر فردی نتواند انتخاب درستی در ارتباط با دین و مذهب داشته باشد و دائما نگرش منفی ای را نسبت به خود تقویت کند، می تواند بروز سردرگمی و بحران هویت را در خود افزایش دهد.
- عدم انجام به موقع تکالیف و ناتوانی در تنظیم وقت و زمان نیز از جمله موارد مربوط به بحران هویت است.
اگر مایل به ارزیابی بحران هویت در نوجوان خود بودید و یا اگر نوجوانی هستید که می خواهید بحران هویت را در خود ارزیابی کنید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.