معرفی پرسشنامه مقیاس علاقه اجتماعی کرندال
این پرسشنامه توسط کرندال در سال 1975 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی علاقه اجتماعی می باشد.
این پرسشنامه دارای 24 عبارت دوتایی رو به رو می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه علاقه اجتماعی کرندال تایید شده است.
دیگر همه ما می دانیم که ما انسان ها از بدو تولد و زمانی که پا در این دنیا گذاشته ایم، یک موجود اجتماعی بوده ایم و اجتماع طلب هستیم. ما انسان ها برای ارضای نیاز هایمان چه در سطح پایین و چه نیازهای بنیادین روان شناختی، نیاز به برقراری ارتباط با دیگران داریم. در علوم جامعه شناسی و روان شناسی اجتماعی انسان، روابط اجتماعی و علاقه به برقراری رابطه اجتماعی در پژوهش ها و مباحث مختلف از ابعاد متفاوت،مورد بررسی قرار گرفته است.
علاقه اجتماعی از دیدگاه آدلر
آدلر یک روان شناس معروف و تاثیر گذار است؛ او در جریان مطالعاتش بارها و بارها مفهوم علاقه اجتماعی را مورد بررسی قرار داده است. علاقه اجتماعی به عنوان یک نظریه حاصل کار آدلر می باشد. آدلر علاقه اجتماعی را علاقه به علایق و سلایق مردم تعریف کرده است. از نظر آدلر علاقه اجتماعی داشتن دیدگاهی مثبت به دیگران، نگرانی برای خوشبختی و سعادت آن و دلسوزی برای دیگران است. از دیگر افرادی که در مورد علاقه اجتماعی صحبت کرده است، روان شناسی به نام راتر می باشد. راتر هم در خلال سال 1961 زمانی که کنفرانس های سالانه انجمن روان شناسی آدلر در آمریکای شمالی برگزار می شده، به علاقه اجتماعی تاکید کرده است.
علاقه اجتماعی چیست؟
علاقه اجتماعی همان طور که پیداست، متشکل از دو بخش علاقه و اجتماع است. با نگاهی سطحی می توان این عبارت را معنا کرد. روان شناسان اجتماعی مانند شولتز علاقه اجتماعی را نوعی استعداد مادرزادی تعریف کرده اند؛ استعدادی که ما با کمک گرفتن از آن سعی می کنیم به اهداف فردی و اجتماعی مان دست پیدا کنیم. همچنین فیست بر این باور است، علاقه اجتماعی نگرش ما در مورد برقراری ارتباط با افراد فارغ از اینکه در چه کشوری زندگی می کنند یا چه دین و نژادی دارند، می باشد. همدلی با انسان ها از مهم ترین مسائلی است که در علاقه اجتماعی دیده می شود.
محققان مختلفی اقدام به ساخت ابزار و پرسشنامه به جهت بررسی علاقه اجتماعی داشته اند، مثلا سولیمان، گرید، تسینگ و فیدلند و کرندال جز این پژوهشگران بوده اند. علاقه اجتماعی تاثیر زیادی بر سلامت روان ما می گذارد. زمانی که دچار انزوا و تنهایی هستیم، ممکن است استرس و اضطراب و نشانه های افسردگی را تجربه کنیم اما برقراری ارتباط با دیگران، داشتن یک شبکه ارتباطی حامی تاثیر ویژه ای بر روحیه و سلامت روان دارد.
علاقه شما به دیگران و اجتماع زیاد است؟ آیا تا به حال به ارزیابی علاقه اجتماعی پرداخته اید؟ در صورت تمایل می توانید از پرسشنامه علاقه اجتماعی جیمز کرندال استفاده کنید.