دانلود پرسشنامه ثبات تعاملات زناشویی گاتمن

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
1,100 تومان

دانلود پرسشنامه ثبات تعاملات زناشویی گاتمن ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
20
تعداد صفحات:
3
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
گاتمن
سال ساخت:
1999
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه ثبات تعاملات زناشویی گاتمن

این پرسشنامه توسط گاتمن در سال 1990 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی درجه ی ثبات تعاملات زناشویی می باشد.

این پرسشنامه دارای 20 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه ثبات تعاملات زناشویی تایید شده است.

تعامل زناشویی

زندگی زناشویی در گذر زمان و تحت تاثیر عوامل مختلف دستخوش تغییرات مثبت و منفی می شود؛ یکی از مهم ترین مواردی که بر ثبات و دوام زندگی زناشویی تاثیر می گذارد، ثبات تعاملات زناشویی است. گاتمن بیش از هر فرد دیگری در مورد زندگی زناشویی و روابط زوجین تحقیق و بررسی داشته است.

گاتمن بر اهمیت تعاملات میان فردی بر رضایت زناشویی تاکید ویژه داشته است؛ او در نتیجه یکی از تحقیقاتی که در سال 1993 انجام داد به این نتیجه رسید که، زوجین می توانند درگیر زندگی زناشویی ناشاد شوند و یکی از دلایلی که باعث زندگی ناشاد می شود، الگوهای ارتباطی منفی میان زوجین است.

او در نظریه ای تحت عنوان ثبات تعاملات زناشویی (stability interaction marital) به میزان عواطف مثبت و منفی در روابط زناشویی اشاره کرده و به نقش آن در داشتن رابطه پایدار زناشویی تاکید می کند و بر این عقیده است که برای داشتن یک رابطه و تعامل پایدار مثبت زناشویی تعداد تعاملات مثبت باید حداقل پنج برابر تعاملات منفی باشد.

همچنین گاتمن می گوید، شیوه ای که زوجین احساسات و هیجانات خود را به یکدیگر نشان می دهند بر کیفیت رابطه، احساسات و عواطف آن ها تاثیر می گذارد و این مسئله تا حد زیادی رابطه زوجین را در آینده پیش بینی می کند. او بدین مسئله اشاره می کند که هرچه میزان صمیمیت و گرمای یک رابطه کمتر و خصومت میان زوجین بیشتر باشد، عدم رضایت زناشویی بیشتر خواهد بود.

پس، بر اساس آنچه در مطالعات مختلف بر مبنای زندگی زناشویی آمده است، تعاملات مثبت میان زوجین منجر به رضایت زناشویی می شود و خود رضایت زناشویی منجر به کیفیت بیشتر زندگی زناشویی و شادکامی بیشتر می شود.

البته عوامل مختلفی می تواند منجر به بی ثباتی تعاملات زناشویی شود؛ به عنوان مثال سرخوردگی زوجین از یکدیگر یکی از عوامل تاثیر گذار بر این مسئله است. زمانی که دلبستگی عاطفی زوجین به تدریج کمتر می شود، توجه و محبت آن ها نسبت به یکدیگر کم شده و زوجین به بیگانگی عاطفی می رسند، می توان گفت سرخوردگی زناشویی روی داده است.

در این حالت، احساسات خنثی و منفی جایگزین احساسات مثبت می شود و رابطه درگیر احساسات ناخوشایند می شود و اینجاست که زن و شوهر از یکدیگر دوری می کنند و جدایی اتفاق میوفتد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی درجه ی ثبات تعاملات زناشویی بر مبنای نظریه جان گاتمن داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.