دانلود رایگان پرسشنامه تأثیر رویداد وایس و مارمر (IES-R)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه تأثیر رویداد وایس و مارمر (IES-R) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
22
تعداد صفحات:
3
تعداد مولفه:
3
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
وایس و مارمر
سال ساخت:
1997
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
PDF

معرفی پرسشنامه تأثیر رویداد وایس و مارمر (IES-R)

این پرسشنامه از پژوهش وایس و مارمر در سال 1997 به دست آمده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی درماندگی ذهنی به هنگام مواجهه با رویداد های خاص در زندگی بوده است.

این پرسشنامه دارای 22 سوال و ابعاد:

  • اجتناب
  • افکار ناخواسته
  • بیش انگیختگی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه تأثیر رویداد وایس و مارمر (IES-R) تایید شده است.

نقش رویدادها و حوادث در زندگی انسان ها

زندگی هر فردی متشکل از اتفاقات مثبت و منفی بسیاری می باشد. اتفاقاتی که هر کدام منجر به کسب تجربه بیشتر در زندگی است. هر اتفاقی که ما در زندگی خود تجربه می کنیم، تاثیر زیادی بر رفتارها، انتخاب های ما و تجربیات آینده ی زندگی ما دارد. در این میان وقوع برخی از رویداد ها در زندگی افراد با تاثیرات قابل توجهی همراه است. رویداد های آسیب زا اصولا به عنوان رویداد های تروماتیک شناخته می شوند. رویداد های تروماتیک در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند؛ یک رویداد تروماتیک ممکن است برای یک فرد پیامد های منفی بسیاری به همراه داشته باشد و برای فرد دیگری با استرس کمتری همراه شود.

رویداد هایی مانند تصادف، از بین رفتن خانه و زندگی در سیل، زلزله، وقوع جنگ، از دست دادن عزیزان بر اثر مرگ، طلاق، جدایی و ... جز رویداد های آسیب زا تلقی می شوند. رویداد های آسیب زا تاثیرات متفاوتی بر سلامت روان افراد دارند؛ کمترین آسیبی که ممکن است در نتیجه رویداد های آسیب زا متوجه فرد شود، استرس، اضطراب است و در نوع شدید تر فرد ممکن است به اختلال استرس پس از سانحه نیز مبتلا شود. فردی که یک حادثه آسیب زا را تجربه کرده است، ممکن است نسبت به این اتفاق، حالت پریشانی و درماندگی داشته باشد. این فرد ممکن است دائما به حادثه ای که برای او اتفاق افتاده است، فکر کند و افکار منفی در مورد حادثه ای که برایش اتفاق افتاده است، داشته باشد.

فرد آسیب دیده که در نتیجه تاثیر حوادث ممکن است، واکنش اجتناب از خودش نشان دهد؛ در این صورت این فرد از یادآوری و فکر کردن در مورد اتفاقی که برایش افتاده است، اجتناب می کند چرا که یادآوری این اتفاق برایش ناخوشایند است. همچنین برعکس واکنش اجتناب هم ممکن است برای فرد روی دهد؛ فرد ممکن است به صورت ناخواسته در مورد حادثه ای که برایش پیش آمده است فکر کند. یادآوری حادثه آسیب زا و فکر کردن در مورد این اتفاق ممکن است خلق فرد را تحت تاثیر قرار دهد و موجب تحریک پذیری و بیش انگیختگی در فرد شود.

شما به هنگام تجربه ی یک حادثه کدام یک از این واکنش ها را داشته اید؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی درماندگی ذهنی به هنگام مواجهه با رویداد های خاص در زندگی داشتید، می توانید از نسخه ی تجدید نظر شده ی پرسشنامه ی تاثیر حوادث که توسط وایس و مارمر ساخته شده است، استفاده کنید.

دریافت رایگان پرسشنامه تأثیر رویداد وایس و مارمر (IES-R)