دانلود رایگان پرسشنامه نمره گذاری اتیسم گیلیام (GARS)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه نمره گذاری اتیسم گیلیام (GARS) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
56
تعداد صفحات:
5
تعداد مولفه:
4
مقیاس:
لیکرت چهار درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
گیلیام
سال ساخت:
1995
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

معرفی پرسشنامه نمره گذاری اتیسم گیلیام (GARS)

این پرسشنامه توسط گیلیام ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی و تشخيص افراد اوتيستيك می باشد.

این پرسشنامه دارای 56 سوال و 4 بعد:

  • رفتارهای کلیشه ای
  • برقراری ارتباط
  • تعامل اجتماعی
  • اختلالات رشدی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه نمره گذاری اتیسم گیلیام (GARS) تایید شده است.

اختلال اوتیسم

در مورد اختلال اوتیسم چه می دانید؟ آیا نشانه های این اختلال را می شناسید؟ اوتیسم یک اختلال رشدی روان شناختی است. پژوهشگران و روان شناسان، در تحقیقات مختلف به بررسی اوتیسم و اختلالاتی که در طیف اوتیسم قرار می گیرند، پرداخته اند. کماکان، علی رغم تحقیقاتی که در زمینه این اختلال انجام شده است، هنوز مشخص نشده که علت اصلی بروز این اختلال چیست.

خصیصه اصلی اختلال اوتیسم، عدم برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران است؛ فرد مبتلا به اوتیسم که به اصطلاح به او درخود مانده هم می گویند، نمی تواند با دیگران ارتباط برقرار کند و اولین نشانه ای که به وسیله آن می توان اوتیسم را تشخیص داد، عدم برقراری ارتباط چشمی با دیگران است. حدودا در سن دو تا سه سالگی، می توان این اختلال را در فرد تشخیص داد و اقدامات درمانی لازم را در پیش گرفت؛ البته لازم به ذکر است، اوتیسم یک فرآیند درمانی ثابت دارد و متاسفانه این اختلال قابل درمان نیست.

شدت اختلال اوتیسم در افراد مختلف متفاوت است؛ برخی شدید ترین نشانه های اوتیسم را تجربه می کنند و برخی دیگر علائم خفیفی را دارند. اوتیسم با علائم خفیف، آسپرگر نام دارد.

اوتیسم چند ویژگی بارز دارد؛ اختلال در تعامل اجتماعی، نقص در برقراری ارتباط و انجام رفتارهای تکراری از بارز ترین خصیصه های اختلال اوتیسم است. فرد مبتلا به اوتیسم نمی تواند با دیگران تعامل اجتماعی داشته باشد، او هیچ بینش و شهودی نسبت به دیگران ندارد. همچنین نقص در برقراری ارتباط در این افراد دیده می شود؛ همان طور که پیش تر اشاره کردیم، مبتلایان اوتیسم، نمی توانند با دیگران ارتباط چشمی، ارتباط کلامی و حسی برقرار کنند. آن ها نمی توانند احساسات خود را به دیگران منتقل کنند و درکی از احساسات دیگران ندارند.

از دیگر خصیصه های اوتیسم، انجام رفتارهای تکراری است؛ او یک رفتار بی معنی را به صورت مداوم و تکراری دائما انجام می دهد. به عنوان مثال، ممکن است یک فرد مبتلا به اوتیسم یک ساعت مشغول تکان دادن خود به جلو و عقب باشد و این حرکت را مداوم تکرار کند. به اینگونه رفتارها، رفتارهای کلیشه ای هم گفته می شود.
لازم است بدانید افراد مبتلا به اوتیسم، از تغییر دوری می کنند و تا حد امکان نباید در روتین زندگی، محل زندگی آن ها تغییر ایجاد کرد. یکی دیگر از ویژگی های افراد اوتیستیک، هوش جزیره ای است.

در صورت تمایل به ارزیابی و تشخیص اختلال اوتیسم در ابعاد مختلف، می توانید از پرسشنامه نمره گذاری اتیسم گیلیام (GARS) استفاده کنید.

دریافت رایگان پرسشنامه نمره گذاری اتیسم گیلیام (GARS)