دانلود پرسشنامه توانبخشی همسر توماس (SEI)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
4,000 تومان

دانلود پرسشنامه توانبخشی همسر توماس (SEI) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
47
تعداد صفحات:
10
تعداد مولفه:
2
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
توماس
سال ساخت:
1993
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه توانبخشی همسر توماس (SEI)

این پرسشنامه توسط ادوین توماس، ماریان یوشیوکا و ریچارد آگر در سال 1993 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رفتارهایی است که منجر به کاهش یا افزایش مصرف الکل از سوی همسر می شود.

این پرسشنامه دارای 47 سوال و دو مولفه»

  • رفتارهای افزایش دهنده احتمال مصرف الکل 
  • رفتارهای کاهش دهنده  احتمال مصرف الکل می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه توانبخشی همسر توماس و همکاران (SEI) تایید شده است.

مصرف الکل

جوامع مختلف قوانین متفاوتی در مورد مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی دارند. در برخی جوامع مصرف الکل چه در محافل عمومی و چه خصوصی آزاد است، در جوامع دیگر ممکن است مصرف الکل به کلی نهی شده باشد. مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی در دین اسلام، امری جایز و پسندیده نمی باشد.
اما اگر بخواهیم دیدگاهی کلی، نسبت به مصرف الکل داشته در بیشتر جوامع و کشور های جهان داشته باشیم، باید بگوییم که مصرف این ماده مخدر نسبت به دیگر انواع مخدر پذیرفته شده تر می باشد با اینکه اگر بخواهیم از زاویه اعتیاد مقایسه ای بین الکل و دیگر مواد مخدر داشته باشیم، باید بگوییم این ماده همانند دیگر مواد مخدر، اعتیاد آور است.

زمانی که افراد به مصرف بیش از اندازه الکل روی بیاورند، باید گفت فرد دچار سو مصرف الکل شده است. سو مصرف الکل، تاثیرات منفی هم بر سلامت جسمانی و هم بر سلامت روانی افراد دارد. طبق بررسی های صورت گرفته، مصرف الکل با مشکلاتی چون، بیماری های کبدی، گرفتگی عروق قلبی، سکته قلبی و مغزی در ارتباط بوده و همچنین مصرف الکل، با اختلالاتی نظیر افسردگی، استرس و اضطراب رابطه معناداری داشته است.

مصرف الکل بر عملکرد افراد تاثیر ویژه ای دارد و ممکن است موجب نقص عملکرد فرد در حوزه های مختلف زندگی شخصی، زندگی شغلی، زندگی تحصیلی و زندگی زناشویی شود. به طوری که فرد از انجام اعمال روزانه اش به اصطلاح جا بماند و ناتوان شود. مصرف الکل چه در زنان و چه در مردان، ممکن است زندگی زناشویی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به عدم رضایت از زندگی مشترک شود. چه بسیار زندگی هایی که به علت اعتیاد به الکل یا سومصرف الکل، به جدایی ختم شده است. فردی که الکل مصرف می کند، معمولا الگوهای رفتاری خاصی را از خودش نشان می دهد. الگویی هایی که مثبت یا منفی بوده و در جهت افزایش مصرف یا کاهش مصرف الکل می باشند. مسلم است که اگر فرد تمایل به کاهش مصرف الکل داشته باشد، بهتر بوده و افزایش مصرف الکل با ضرر و آسیب های زیادی همراه است. تلاشی که فرد برای قطع مصرف الکل دارد خواه موفق شود یا نه به عبارت دیگر ناتوانی در کنترل عدم مصرف، تلاشی که فرد برای کاهش مصرف الکل از خودش نشان می دهد، محدود کردن مصرف الکل، قطع یکباره، افزایش مصرف الکل و .. از جمله رفتارهای مصرف الکل می باشد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی رفتارهای کاهش دهنده یا افزایش دهنده مصرف الکل در همسرتان بودید، می توانید از پرسشنامه توانبخشی همسر توماس و همکاران (SEI) استفاده کنید.