معرفی پرسشنامه اعتقاد به دعا
این پرسشنامه با هدف ارزیابی اعتقاد به دعا ساخته شده است.
این پرسشنامه دارای 13 سوال بر اساس طیف لیکرت پنج درجه ای است.
روایی و پایایی پرسشنامه اعتقاد به دعا تایید شده است.
به هنگام مواجه با مشکلات، چه راهکاری را در پیش می گیرد؟ آیا شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که در حین گرفتاری و برخورد با موقعیت های سخت، به یک نیروی برتر که خداوند متعال است، توسل کنید و از او کمک بگیرید؟ هر فردی به هنگام مواجهه با مشکلات، یک راهکاری را در پیش می گیرند، کسانی که به خداوند ایمان دارند و باور دارند که خداوند به آن ها کمک خواهد کرد، در کنار راهکارهای مقابله ای، دعا می کنند.
شما چند دقیقه یا ساعت از روز را صرف دعا کردن و شکر گذاری از خداوند می کنید؟ اصلا دعا یعنی چه؟
دعا چیست؟
زمانی که به مشکل بر می خوریم، از خالق خود کمک و مدد می گیریم و او را برای حل مشکلات خود صدا می زنیم. صدا زدن و کمک خواستن از خداوند به معنای دعا کردن است. اگر بخواهیم ریشه این کلمه را پیدا کنیم، باید بگوییم دعا از کلمه دعو می آید و به معنای حاجت خواستن و خواندن است. عده زیادی در تاثیر دعا شک دارند و معتقدند در مواقع سختی و مشکل دعا کردن کار ساز نیست اما نمی توان گفت باور این افراد درست است. اگر قرار باشد با خداوند ارتباط برقرار کنیم، دعا بهترین راه است. دعا باعث می شود ما به پروردگار خود نزدیک تر شویم، روح پاک تری داشته باشیم و فرآیند تذهیب نفس را به خوبی طی کنیم. دعا به افراد کمک می کند، انسانیت را به درستی درک کنند و بشناسند.
هر فردی ممکن است در مواقع سختی، به خداوند رجوع کند و از او کمک بخواهد و با صلاح خداوند مشکلش حل شود، اما باید توجه داشت فقط برای اینکه مشکلمان حل شود نباید دعا کنیم و پس از رفع مشکل خدا را از یاد ببریم. زمانی که دعا می کنیم، خداوند را یاد می کنیم بنابراین، دعا و یاد خداوند همواره جایز بوده و هر فردی با هر زبانی و در هر زمانی که می تواند باید خداوند را یاد کند. همان طور که پیش تر گفتیم، نگرش های متفاوتی در مورد اعتقاد به دعا وجود دارد، برخی از افراد باور راسخ به دعا خواندن و اجابت حاجت دارند و در مقابل عده ای دیگر این کار را بیهوده می دانند.
شما چه طور؟ آیا به دعا خواندن و مدد خواستن از خداوند اعتقاد دارید؟ در صورت تمایل به ارزیابی متغیر اعتقاد به دعا می توانید از پرسشنامه اعتقاد به دعا استفاده کنید.