دانلود رایگان پرسشنامه جهت‌گیری مذهبی آلپورت

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه جهت‌گیری مذهبی آلپورت ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
21
تعداد صفحات:
11
تعداد مولفه:
2
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
آلپورت و راس
سال ساخت:
1967
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

پرسشنامه جهت‌گیری مذهبی آلپورت

این پرسشنامه توسط آلپورت و راس در سال 1959 مطرح و سال 1967 به طور کامل ساخته شد، همچنین در سال 1378 در ایران هنجاریابی شد.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی جهت گیری دینی درونی و بیرونی است.

این پرسشنامه دارای 21 سوال و 2 مولفه است.

روایی و پایایی پرسشنامه جهت گیری دینی آلپورت تایید شده است.

گرایش مذهبی

نگرش و گرایش افراد نسبت به دین و دینداری با یکدیگر متفاوت است؛ برخی از افراد به دین و مذهب پایبند بوده و عده ای دیگر تعهد خاصی به دین ندارند. در سراسر دنیا ادیان مختلفی وجود دارد که هر کدام پیروان خاص خود را دارند که در این میان برخی ادیان همچون مسحیت و اسلام جز ادیان الهی محسوب می شوند.پ

ادیان مختلف ممکن است از مولفه های متفاوتی تشکیل شده باشند اما در نهایت در همه ی آن ها باور به یک وجود مقدس و متعالی دیده می شود.

به طور کلی، می توانیم دین را یک نظام اجتماعی فرهنگی تعریف کنیم که در چارچوب آن، برخی رفتار و اعمال تعیین شده وجود دارد. همچنین، در هر دینی مجموعه اخلاقیات، باورها و جهان بینی، اعمال و متون مقدس وجود دارد که پیروان دینی به آن باور دارند.
علی رغم تعریفی که از دین ارائه داریم، کماکان هیچ تعریف مشخص و واحدی از دین وجود ندارد چرا که هر فرد و عالم دینی به زعم خود دین را تعریف کرده است. 

اخیرا، موضوعی تحت عنوان جهت گیری مذهبی مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته است؛ منظور از جهت گیری مذهبی، باور و اعتقادی است که یک فرد به یک نیروی ماور الطبیعه، مقدس و لاهوتی دارد و بنابر باوری که دارد به یک سلسله قواعد اخلاقی دینی که شامل خودش، دیگر افراد و به عبارتی دیگر بندگان خدا و خداوند می شود، پایبند و متعقد است.

جهت گیری دینی باعث می شود فرد به انجام برخی مناسک عبادی و دینی روی بیاورند و هدف او از انجام چنین مناسکی، جلب رضایت و خشنودی پروردگارش و در نهایت نزدیکی به او باشد.

جهت گیری دینی دارای دو بعد درونی و بیرونی است؛ در جهت گیری درونی باور و ایده های اعتقادی شامل ایده ها و نگرش هایی می شود که پیروان یک دین به آن اعتقاد دارند، مثلا در دین اسلام، جهت گیری درونی شامل اعتقاد به خداوند، اعتقاد به بهشت و جهنم و اعتقاد به دوزخ است.

جهت گیری بیرونی در برگیرنده اعمال و رفتاری است که نمود ظاهری داشته و قابل مشاهده است؛ مثلا در دین اسلام، اعمالی همچون خواندن نماز، گرفتن روزه، پرداخت خمس و زکات به جهت کسب رضایت پروردگار انجام می شود.

جهت گیری شما در خصوص دین و مذهب چگونه است؟ آیا تا به حال به ارزیابی جهت گیری دینی پرداخته اید؟ در صورت تمایل به ارزیابی آن می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط آلپورت ساخته شده است، استفاده کنید.

دریافت رایگان پرسشنامه جهت‌گیری مذهبی آلپورت