دانلود رایگان پرسشنامه خودشکوفایی اهواز (ASAI)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه خودشکوفایی اهواز (ASAI) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
25
تعداد صفحات:
3
مقیاس:
لیکرت چهار درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

معرفی پرسشنامه خودشکوفایی اهواز (ASAI)

این پرسشنامه به قصد ارزیابی خودشکوفایی طراحی و ساخته شده است.

پرسشنامه خودشکوفایی اهواز (ASAI) دارای 25 سوال و بر اساس طیف لیکرت چهار درجه ای می باشد. نحوه پاسخ گویی به سوالات از نوع بسته پاسخ و بر اساس گزینه های هرگز، به ندرت، گاهی اوقات و اغلب اوقات می باشد.

همچنین این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار و نمره گذاری نیز می باشد.

خودشکوفایی چیست؟

انسان ها دارای نیاز ها و خواسته های زیادی هستند که همواره و در طول زندگی برای کسب و دستیابی به این نیاز ها تلاش می کنند. در روند تلاش برای کسب خواسته ها و نیاز ها گاه این خواسته ها محقق شده و گاها خیر، فرد قادر به دستیابی به نیاز هایش نیست. یکی از نیاز های اساسی که همواره مورد توجه دانشمندان و روان شناسان و صاحب نظران بوده است، نیاز به خودشکوفایی می باشد.

خودشکوفایی (به انگلیسی: self-actualization) اصطلاحی در روان‌ شناسی انسان‌ گرایانه و به معنی محقق ساختن حداکثر توانایی‌های بالقوهٔ فرد توسط خودش است. خودشکوفایی به این پدیده اشاره دارد که انسان‌ ها تمایل دارند فراتر از نیازهای اولیه خود یعنی همان نیازهایی که در هرم سلسله مراتب نیازهای مزلو فهرست شده پیشرفت کنند. انسان‌ ها می‌ کوشند از طریق خودشکوفایی، از امکانات به شیوه‌ای بهینه استفاده کرده و تمامی استعدادهای پنهان خود را شکوفا کنند، حال این استعدادها هر چه می‌خواهد باشد. همان طور که آبراهام مزلو بیان می‌ دارد: «آنچه آنسان می‌تواند باشد، باید بشود». خود شکوفایی به معنای تلاش جهت شکوفا نمودن استعداد های بالقوه ،قابلیت ها و ظرفیت های خود می باشد. مزلو معتقد است که ما صرفا زمانی به خود شکوفایی دست پیدا می کنیم که نیازهای اساسی مربوط به بقاء، ایمنی اجتماعی و شخصیمان ارضا شده باشد (یارمحمدی و کمالیان، 1386).

خودشکوفایی نیازی اساسی برای انسان است و هر فردی باید در طول دوران زندگی اش آن را تجربه کند و تجربه خودشکوفایی برای افراد، دارای پیامد های مثبت می باشد. تمایل فرد به خودشکوفایی همیشگی می باشد. به طور کلی افراد زیادی در این زمینه تحقیق کرده و مطالبی را ارائه داده اند؛ افرادی مانند آبراهام مازلو که از خود شکوفایی به عنوان اصلی ترین نیاز هر انسان یاد کرده است.

روان شناسان انسان گرا توجه ویژه ای به این مفهوم داشته  و سعی بر توصیف این مفهوم از نگاه رویکرد خود داشته اند. به طور کلی تعاریف متعددی برای این واژه ی مهم ذکر شده است ولی می توان به تعریفی که خودشکوفایی را به نوعی به عمل رساندن و محقق کردن توانایی های افراد خواه توانایی ها بالقوه باشد و یا نه و به حداکثر رساندن این توانایی ها تعریف کرد. در واقع خودشکوفایی نوعی نیاز به پیشرفت است و گذر از نیاز های سطح پایین تر و کسب و محقق ساختن نیاز های سطح بالاتر، درست همان گونه که آبراهام مازلو در تحقیقاتش و آنچه در هرم نیاز های انسانی گفته بود.

فردی که به خودشکوفایی رسیده است، نیاز های خود را شناخته و اهدافش را تعیین کرده است و سپس سعی کرده است که در مسیر کشف استعداد هایش گام بردارد و استعداد هایش را به خوبی و درستی شکوفا کند. در مسیر خود شکوفایی فرد باید ارزش ها و معنای زندگی را به خوبی بداند و در این مسیر حرکت کند. خود شکوفایی نیز مانند دیگر مولفه هایی که به نقد و بررسی در آمده است، دارای ویژگی ها و مولفه هایی می باشد؛ که بر فرض مثال فردی که به خودشکوفایی رسیده است، این مولفه ها را کسب و در خود پرورش داده است. پرسشنامه خودشکوفایی با طراحی 25 سوال در این زمینه قصد ارزیابی میزان خودشکوفایی در افراد را دارد؛ در صورت تمایل به ارزیابی خودشکوفایی می توانید از این پرسشنامه استفاده کرده و بهره بگیرید.

دریافت رایگان پرسشنامه خودشکوفایی اهواز (ASAI)