دانلود پرسشنامه سبک های حل تعارض رحیم (ROCI-II)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
2,000 تومان

دانلود پرسشنامه سبک های حل تعارض رحیم (ROCI-II) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
28
تعداد صفحات:
4
تعداد مولفه:
5
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
رحیم
سال ساخت:
1983
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه سبک های حل تعارض رحیم (ROCI-II)

این پرسشنامه توسط رحیم در سال 1983 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی سبک های حل تعارض میان زوجین می باشد.

این پرسشنامه دارای 28 سوال و 5 سبک حل تعارض است.

روایی و پایایی پرسشنامه سبک‌ های حل تعارض رحیم در زوجین (ROCI-II) تایید شده است.

رفتار و روابط انسانی همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است؛ نتایج مطالعات و بررسی ها حاکی از آن است که تعارض جز جدایی نشدنی و به اصطلاح گریز ناپذیر روابط انسانی است. هر فردی دارای دیدگاه و نگرش منحصر به خودش می باشد و روش مخصوصی برای مقابله با تعارضات در زندگی دارد.

تعارض در زوجین

بروز تعارض در زندگی زوجین هم امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است؛ دو شخص با دو دیدگاه و نگرش متفاوت با دو تربیت و فرهنگ خانوادگی متفاوت تصمیم به ازدواج می گیرند و در تعامل با یکدیگر ممکن است اختلاف نظر را تجربه کنند و در نتیجه اختلاف نظر، سلیقه و علایق متفاوت تعارض رخ می دهد.

نکته مهم به بروز تعارض نیست بلکه حل تعارض و به کار بردن سبک حل تعارض درست و منطقی است؛ توجه به سبک حل تعارض به زوجین ضمن شناخت و درک سبک حل تعارض خود به شناخت نیازها و انگیزه های همسر کمک می کند و باعث حل منطقی و سازنده مشکلات می شود.

رابطه زناشویی یک رابطه فعالانه و پویا است؛ اگر قرار باشد این رابطه پایداری و تداوم داشته باشد باید اختلاف نظرها به صورت منطقی و درست حل شوند. همچنین زوجین باید توجه داشته باشند که تعارضات منجر به خشونت جسمانی و کلامی نشود و از دیگر سو خشونت به درون سرکوب نشود بلکه به شیوه ای منطقی ابراز شود.

نداشتن سبک حل تعارض منطقی می تواند زوجین را به دام جدایی و طلاق بکشاند؛ جدایی عاطفی زوجین از یکدیگر به مرور زمان و با توجه به نبود صمیمیت و نزدیکی به وقوع می پیوندد؛ پس مهم است که برای حل تعارضات تلاش شود. جالب است بدانید، اگرچه تعارض با احساسات منفی همراه است اما فرصتی را برای شناخت بهتر زوجین از یکدیگر و ارتقای صمیمیت و بهبود روابط ایجاد می کند.

با اتخاذ یک سبک حل تعارض درست می توان شناخت بیشتری از همسر به دست آورد و در نهایت با استفاده از راهبردهای سازنده برای ارتقای کیفیت زندگی زناشویی تلاش کرد.

بهره گیری از یک روش حل تعارض مناسب به چند دلیل اهمیت دارد؛ سبک حل تعارض تعامل میان زوجین را تسهیل می کند، رابطه میان زوجین را بهبود میبخشد و از تعامل منفی میان آن ها کم می کند.

5 سبک حل تعارض که در این پرسشنامه مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد شامل، سبک یکپارچگی، سبک مسلط، سبک ملزم شده، سبک اجتناب‌کننده و سبک مصالحه می باشد.
در صورت تمایل به ارزیابی سبک حل تعارض میان زوجین می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.