دانلود پرسشنامه قدردانی (6-GQ)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
1,000 تومان

دانلود پرسشنامه قدردانی (6-GQ) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
6
تعداد صفحات:
4
مقیاس:
لیکرت هفت درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
مک کلاف
سال ساخت:
2002
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه قدردانی مک کلاف (6-GQ)

این پرسشنامه توسط مک کلاف که البته بعضی مک کالوگ می گویند، در سال 2002 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تمایل به تجربه قدردانی می باشد.

این پرسشنامه دارای 6 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه قدردانی یا سپاسگزاری (GQ-6) تایید شده است.

قدردانی و سپاس گزاری

آیا خود را انسان قدردانی می دانید؟ آتا چه اندازه قدردان داشته های خود هستید؟ آیا می دانستید در علم روانشناسی قدردانی یک توانمندی محسوب می شود و فردی که به راحتی از دیگران قدردانی می کند یک فرد توانمند در نظر گرفته می شود، از طرف دیگر، قدردانی تاثیر به سزایی بر سلامت روان و خودآگاهی دارد!

در روان شناسی مثبت گرا به نقاط قوت انسان و ویژگی های مثبت او توجه می شود؛ قدردانی جز ویژگی هایی است که در این رویکرد به کرات مورد بررسی قرار گرفته است و افرادی چون مارتین سلیگمن در مورد قدردانی و تاثیرات آن پژوهش های ارزنده ای انجام داده اند.

قدردانی از نظر لغوی به معنای سپاس گذاری می باشد و با حالتی توام با خشنودی و رضایت همراه است. فرد قدردان با سپاس گذاری از دیگران محبت خود را به آن ها نشان می دهد و به دیگران این احساس را القا می کند که از لطف یا کاری که برای او انجام داده اند، آگاه است.

روان شناسان به افراد توصیه می کنند برای ارتقای سلامت روان به صورت روزانه قدردانی را تمرین کنند و می توانند این کار را با فراهم کردن یک لیست از داشته ها شروع کنند. والدین می توانند آموزش قدردانی را از سنین کودکی به فرزند خود آموزش دهند و تاثیر مثبت این آموزش را در سنین بزرگسالی مشاهده کنند.

نتایج تحقیقاتی که در زمینه قدردانی صورت گرفته است نشان می دهند، قدردانی تاثیر مستقیمی بر ایجاد شادکامی، خشنودی، رضایت از زندگی، بهبود روابط بین فردی دارد و انگیزه مثبت در افراد ایجاد می کند. بنابر نظر پژوهشگران، قدردانی کارکرد مثبت فردی و اجتماعی دارد و در بعد اجتماعی به حفظ و بقای جامعه کمک می کند و همان طور که پیش تر اشاره کردیم، در بعد فردی بر سلامت، بهزیستی و رفاه ذهنی فرد تاثیر می گذارد.

در نهایت می توان گفت، قدردانی یک انتخاب است؛ انتخابی که پیامدهای مثبت بر سلامت و زندگی فرد به جای می گذارد و فردی که قدردانی و شکر گذاری را انتخاب کند از نظر جسمانی و روانی کارکرد سالم تری خواهد داشت و پرورش احساس قدردانی مثمر الثمر خواهد بود.

در صورتی که تمایل به ارزیابی میزان تمایل به تجربه قدردانی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط مک کلاف ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات ارزشمندی در این زمینه دست پیدا کنید.