معرفی پرسشنامه میزان استفاده از بازی های رایانه ای
این پرسشنامه محقق ساخته است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان استفاده از بازی های رایانه ای می باشد.
این پرسشنامه دارای 12 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه میزان استفاده از بازی های رایانه ای تایید شده است.
پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن فناوری های نوین، بر زندگی کودکان و بازی های کودکانه نیز تاثیر گذاشته است. در زمان های قدیم، کودکان و نوجوانان برای سرگرم شدن و تفریح کردن، دور هم جمع می شدند و در حیاط منازل یا کوچه و خیابان ها به بازی ها دسته جمعی مانند لی لی، فوتبال، قابم باشک و غیره روی می آورند. اما امروزه از کمتر کوچه ای صدای داد و فریاد بچه ها را می شنوید.
این روزها، بازی های دسته جمعی و سنتی جای خود را به بازی های کامپیوتری و رایانه ای داده اند؛ کودکان و نوجوانان بازی های انفرادی کامیپیوتری را به بازی های دسته جمعی و شلوغ ترجیح می دهند. صنعت بازی های رایانه ای این روزها تبدیل به یک صنعت بزرگ و جهانی شده است و روز به روز پیشرفته تر از دیروز می شود. پیشرفت صنعت بازی های رایانه و تمایل کودکان و نوجوانان به این بازی ها یکی از دغدغه های والدین و روان شناسان است.
گرایش بیش از حد کودکان و نوجوانان به بازی های رایانه ای می تواند دردسر ساز و با معایبی همراه باشد. بازی های رایانه ای می تواند منجر به ایجاد رفتارهای خشونت آمیز و اعتیاد آور در کودکان می شود.
در ابتدا به بررسی برخی فواید بازی های رایانه ای می پردازیم، بازی های رایانه ای منجر به کاهش ناراحتی ذهنی در کودکان، به خصوص کودکان بیمار می شود. این بازی ها به تقویت برخی مهارت های اجتماعی و ایجاد ارتباط و همکاری میان دست و چشم کمک می کند. برخی از این بازی ها به ارتقا مهارت حل مسئله در کودکان کمک می کند و ذهن آن ها را به خلاقیت و پیدا کردن راهکارهای مختلف هدایت می کند. همچنین افزایش دقت و تمرکز، تقویت قوه تخیل از دیگر مزایای بازی های کامیپیوتری است؛ انجام بازی های کامپیوتری اگر به اندازه باشد، آسیبی برای فرد به همراه ندارد.
معایب استفاده از بازی های رایانه ای
اما اگر استفاده از این بازی ها بیش از اندازه شود، قطعا با آسیب هایی همراه خواهد بود؛ هدر دادن زمان، القای حس ربات گونه بودن، اعتیاد ذهنی، تضعیف چشم، کمر درد، سردرد از معایب بازی های رایانه ای است. تمایل بیش از اندازه به انجام بازی های رایانه ای بدون کنترل والدین، می تواند منجر به مشکلات رفتاری و افت تحصیلی در کودک یا نوجوان شود.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر میزان استفاده از بازی های رایانه ای داشتید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.