دانلود پرسشنامه تجربه روابط نزدیک (ECR-R) فرم بازبینی شده

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
3,000 تومان

دانلود پرسشنامه تجربه روابط نزدیک (ECR-R) فرم بازبینی شده ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
36
تعداد صفحات:
22
تعداد مولفه:
2
مقیاس:
لیکرت هفت درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
برنن، کلارک و شیور
سال ساخت:
1998
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه تجربه روابط نزدیک (ECR-R)

این پرسشنامه توسط برنن، کلارک و شیور در سال 1998 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تجربه روابط نزدیک با دیگران می باشد.

این پرسشنامه دارای 36 سوال و 2 مولفه:

  • اضطرابی
  • اجتنابی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه تجربه روابط نزدیک (فرم بازبینی شده) تایید شده است.

دلبستگی

نظریه دلبستگی نخستین بار از دل پژوهش ها و تحقیقات جان بالبی به وجود آمد؛ جان بالبی بیش از هر روان شناس دیگری به بررسی و ارزیابی دلبستگی پرداخت و در مورد ایجاد دلبستگی، تاثیرات و سبک های دلبستگی سخن گفت. در نظریه دلبستگی رابطه والد و فرزند و وابستگی های میان آن ها بررسی می شود و تاثیر آن بر زندگی بزرگسالی افراد در نظر گرفته می شود.

ارتباطی که میان کودک و والد در دوره کودکی شکل می گیرد، دلبستگی نام دارد. دلبستگی پیوند عاطفی عمیق تعریف می شود. کودکان به مراقب اصلی یا مادر وابستگی دارند و به نوعی به آن ها می چسبند و زمانی که والدین در کنار آن ها حضور دارند، احساس امنیت می کنند.

بر اساس آنچه در این نظریه آمده است، وابستگی میان کودک و مادر امری طبیعی و غریزی است و این کار در جهت حفظ احساس امنیت صورت می گیرد.

نحوه شکل گیری دلبستگی در دوره کودکی بر روابط بزرگسالی تاثیر می گذارد؛ کودکانی که در کودکی وابستگی ایمن داشته اند، در سنین بزرگسالی روابط مستحکم تر و بهتری را تجربه می کنند.

به هنگام بررسی دلبستگی و انواع آن به دو شاخص مهم و اصلی بر می خوریم؛ این دو شاخص اصلی اجتناب و اضطراب می باشند.

کودکانی که در دوره کودکی سبک دلبستگی اجتنابی داشتند، در دوره بزرگسالی دلبستگی اجتنابی را تجربه می کنند. برقراری ارتباط نزدیک و صمیمانه برای این افراد سخت است. آن ها قادر به ابراز و بیان احساسات خود در رابطه نیستند و اگر روابط آن ها به پایان برسد، از این مسئله خیلی ناراحت نمی شوند.
بهانه تراشی برای اجتناب از صمیمیت با دیگران برای آن ها راحت است؛ آن ها نمی توانند افکار و احساسات خود را با شریک عاطفی خود به اشتراک بگذارند و در نتیجه دچار مشکلاتی در رابطه هستند.

برخی دیگر از افراد که در دوره کودکی سبک دلبستگی ناایمن داشته اند، در سنین بزرگسالی دچار اضطراب در برقراری ارتباط نزدیک با دیگران می شوند؛ این افراد نمی توانند ارتباط صمیمانه خود را با دیگران حفظ کنند و دائما دچار اضطراب، تردید و دو دلی می باشند. نگرانی و رابطه آشفته از ویژگی دیگر اینگونه روابط است.

سبک دلبستگی تاثیر زیادی بر ایجاد رابطه نزدیک با شریک زندگی یا دیگر افراد دارد. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر تجربه روابط نزدیک با دیگران داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط این محققان ساخته شده است، استفاده کنید.