معرفی پرسشنامه احساس انسجام فلنسبرگ
این پرسشنامه توسط فلنسبرگ و همکاران در سال 2006 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی احساس انسجام است.
پرسشنامه احساس انسجام فلنسبرگ دارای 35 سوال بر اساس طیف لیکرتی بوده و روایی و پایایی آن در سال 1390 تایید شده است.
شاید شما هم این جمله ی معروف و قدیمی را از بزرگان شنیده باشید که می گویند، زندگی بازی های فراوانی دارد. برای هر فردی ممکن است که در زندگی خودش با یک سری اتفاقات پیش بینی نشده مواجه شود. نحوه درک افراد از اتفاقات و رویداد های زندگی کاملا متفاوت با یک دیگر است.
احساس انسجام یعنی چه؟
اگر از خود شما بپرسند که تا چه میزان وقایع و اتفاقاتی که در زندگی برایتان روی می دهد را قابل درک می دانید، پاسخ شما به این سوال چه می باشد؟ جوابی که شما به این سوال می دهید، احساس انسجام را از دیدگاه شما توصیف می کند. اما حس انسجام یعنی چه؟ به طور کلی احساس انسجام را می توان یک جهت گیری کلی و جامع توصیف کرد. افراد مختلف از این جهت گیری در جهت احساس اطمینان از اینکه وقایعی که در زندگی برایشان قابل درک است، توضیح می دهند.
فردی که دارای احساس انسجام است، اطمینان دارد که در مقابل هر رویداد و موقعیتی می تواند مقاومت کند و به عبارت دیگر نحوه مقابله با آن موقعیت را به خوبی می داند. اگر برای این فرد، اتفاقی روی دهد، فرد با این اتفاق و یا چالش جدید، مقابله نمی کند و بیان می دارد که هر اتفاقی که در زندگی برای افراد روی دهد، ارزش تلاش و کوشش را دارد؛ بدین معنا که، تلاش و کوشش برای هر اتفاقی در زندگی مهم است.
تاثیر احساس انسجام بر زندگی
به نظر می رسد که داشتن احساس انسجام در زندگی، بسیار مهم بوده و می تواند فرد را در کنار آمدن با چالش های زندگی مقاوم تر و کارآمد تر کند. تحقیقات زیادی در مورد احساس انسجام انجام شده است. به عبارت دیگر، احساس انسجام موضوعی جالب برای تحقیق بوده است و مد نظر متخصصان قرار گرفته است. اگر بخواهیم نیم نگاهی به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، داشته باشیم، باید بگوییم که احساس انسجام، با کیفیت زندگی و سلامت روان هم در رابطه می باشد.
به بیان دیگر، احساس انسجام می تواند بر کیفیت زندگی افراد تاثیر مثبت بگذارد و کارآمدی را افزایش دهد و در پی آن سلامت روان هم ارتقا دهد. به نظر خودتان احساس انسجام در شما به چه میزان است؟ اگر این اصطلاح برای شما جدید بوده و یا قصد انجام پژوهشی با موضوع احساس انسجام دارید، می توانید از پرسشنامه ی استاندارد احساس انسجام فلنسبرگ و همکاران استفاده کنید.