معرفی پرسشنامه جانشین پروری چراغی
این پرسشنامه توسط چراغی در سال 1393 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی جانشین پروری می باشد.
این پرسشنامه دارای 6 سوال و 2 بعد:
- انتخاب جانشین
- توسعه جانشین است.
روایی و پایایی پرسشنامه جانشین پروری تایید شده است.
جانشین پروری در سازمان یعنی چه؟
مبحث جانشین پروری درون سازمان معنا پیدا می کند و بدون دانش و آگاهی تخصصی قابل اجرا نخواهد بود. از میان تمام عوامل تاثیر گذار بر پیشرفت سازمان، تاثیر عامل جانشین پروری بر پیشرفت سازمان را نباید نادیده گرفت، چرا که جانشین پروری در تامین منابع انسانی کارآمد و مستعد برای سازمان نقش دارد. اگر یک سازمان بخواهد فرآیند تکامل را به خوبی طی کند، باید از جانشین پروری بهره بگیرد. اما چه کسانی در این فرآیند نقش دارند؟ اجرای فرآیند جانشین پروری در سازمان توسط رهبران شایسته و حرفه ای صورت می گیرد. جانشین پروری بقای سازمان را تضمین می کند و باعث قرار گرفتن سازمان در جایگاه بالا نسبت به رقبا می شود.
لازم به ذکر است، فرآیند جانشین پروری جز فرآیند های بلند مدت محسوب می شود و چندان کار ساده ای به نظر نمی رسد. یک مدیر یا رهبر اگر بخواهد فرآیند جانشین پروری را برای سازمان در نظر بگیرد، در ابتدا باید نیاز سنجی داشته باشد، باید یک برنامه ریزی درست و منطقی داشته باشند، به اجرای برنامه ها بپردازد و نظارت و ارزیابی مستمر درون سازمان انجام دهد.
مزایای جانشین پروری چیست؟
قطعا سازمانی که در آن جانشین پروری صورت بگیرد، از مزایا و منفعت های زیادی برخوردار می شود؛ برخی از مزایای جانشین پروری شامل، فراهم کردن فرصت ها و امکانات بیشتر برای کارمندان با استعداد سازمان، شناسایی جایگاه هایی که نیاز به جایگزین دارند، آموزش کارمندان سازمان، افزایش دارایی سازمان، همکاری اعضای منابع انسانی در پروژه های مختلف می شود.
چالش های جانشین پروری کدام اند؟
البته لازم است بدانید، فرآیند جانشین پروری درون سازمان گاها با چالش های جدی همراه می شود. مهم ترین چالش جانشین پروری توجه به منافع و مزایای اعضای درون سازمان است. یک مسئله مهم در این رابطه تمایل به تغییر است. همه ی کارمندان میل به تغییر ندارند و تغییرات برای آن ها سخت و غیر قابل تحمل است. نکته مهم دیگر در این پروسه، توجه به از دست ندادن مهره های کلیدی در سازمان است. همچنین در این فرآیند باید استراتژی های سازمان مورد توجه قرار بگیرند و دستخوش تغییر نشوند. در نهایت، با در نظر گرفتن چالش ها و مزایا می توان گفت فرآیند جانشین پروری برای سازمان با سود و منفعت همراه است.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر جانشین پروری داشتید، می توانید از پرسشنامه جانشین پروری چراغی استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.