معرفی پرسشنامه رضایت از زندگی در سالمندان نیوگارتن (LSI-Z)
این پرسشنامه از پژوهش معتبر نیوگارتن و همکارانش در سال 1961 استخراج شده است
پرسشنامه رضایت از زندگی در سالمندان نیوگارتن (LSI-Z) به منظور ارزیابی رضایت از زندگی در سالمندان ساخته شده است. این پرسشنامه دارای 13 سوال است. مقیاس این پرسشنامه بر اساس لیکرت می باشد و این پرسشنامه دارای روایی و پایایی خوبی است.
سالمندان به عنوان گنجینه ی بزرگی در هر جامعه به حساب می آیند. با افزایش سن و قرار گرفتن در سنین سالمندی افراد دارای تجربیات خوب و گران بهایی می باشند، که با در اختیار قرار دادن این تجربیات به افراد جوان می توانند بزرگ ترین راهنمایی را به افراد کوچک تر از خود و کسانی که تجربه اندکی در مورد مسائل مختلف دارند، داشته باشند.
احترام و اهمیت به سالمندان همواره باید به عنوان الگویی مهم برای جوانان تعریف شود. پرسیدن نظرات و به کار گیری پیشنهادات سالمندان در امور مختلف می تواند به آن ها احساس ارزشمندی و رضایت را القا کند. داشتن رضایت در سالمندان تابع موارد بسیاری می باشد. همین رضایت از زندگی نیز منجر به اثرات مثبت زیادی در سالمندان می شود. یکی از مهم ترین و بارز ترین اثرات رضایت از زندگی، ارتقا و بهبودی سلامت روان است. تمامی این مولفه ها در ارتباط با یکدیگر می باشند. مثلا داشتن سلامت روان با رضایت بیشتر در زندگی همراه می شود و داشتن رضایت از زندگی با کیفیت بیشتر زندگی در ارتباط مستقیم می باشد. هرچه رضایت از زندگی در سالمندان بیشتر باشد، شادی و خوشحالی نیز در آنان بیشتر می شود و سالمندی که شادتر و خوش بین تر است، زندگی زیبا تری را تجربه خواهد کرد.
عوامل تاثیر گذار بر رضایت سالمندان در زندگی
موارد بسیاری در زندگی خصوصا در جوانی و میانسالی به احساس رضایت در سالمندی تاثیر دارند.
- سبک زندگی سالمندان در دوران جوانی و میانسالی شان تاثیرات مستقیمی بر میزان رضایت آن ها در دوره سالمندی دارد. هرچه افراد سالمند در دوران جوانی خود دستاورد های بیشتری داشته باشند و به اهدافی که برای خود تعیین کرده بودند، رسیده باشند، می توان گفت که رضایت بیشتری در دوران سالمندی خواهند داشت.
- داشتن شغل خوب و مناسب کسب درآمد و داشتن پس انداز برای دوره ی کهولت سن
- ازدواج در سن مناسب
- داشتن همسر و فرزند
- داشتن تفریحات خوب و به اندازه
- لذت کافی از دوران جوانی
جزئی از عوامل مهم و تاثیر گذار برای میزان رضایت و شادکامی در دوره بزرگسالی می باشد. در صورتی که مرور اتفاقات گذشته موجب رضایت خاطر و احساس آرامش در فرد شود، رضایت و حال بهتری را برای سالمند به همراه خواهد داشت.
اگر مایل به ارزیابی میزان رضایت در سالمندان بودید، می توانید با بهره گیری از این پرسشنامه و پاسخ دادن به سوالات آن به اطلاعات خوب و مفیدی دست پیدا کنید.