معرفی پرسشنامه رفتار نوآورانه کانتر
این پرسشنامه توسط کانتر و در سال 1988 ساخته شده است.
پرسشنامه رفتار نوآورانه کانتر دارای 8 سوال است و میزان نوآوری افراد در درون سازمان ها توسط سر پرستانشان را مورد ارزیابی قرار می دهد.
این پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرتی 5 درجه ای و شامل گزینه های کاملا موافق، موافق، متوسط، مخالف و کاملا مخالف می باشد.
همچنین این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
مدیریت سازمانی
سازمان های مختلف از اصول و روش های ثابتی برای مدیریت سازمان خود استفاده می کنند. فردی که مسئولیت مدیریت در سازمان ها را دارد، با تکیه بر یک سری اصول و موارد ثابت اقدام به مدیریت سازمان تحت مسئولیت خود می کنند. اما گاهی اوقات تغییراتی هر چند کوچک و کم موجب برقراری روند مثبت در درون سازمان می شود.
اگر تصمیمات سازمانی بر مبنای ایده های خلاقانه گرفته شود و از خلاقیت کارکنان در اداره سازمان استفاده شود، می توان نتایج مثبتی را در جهت دستیابی به موفقیت برای سازمان ها پیش بینی کرد. داشتن خلاقیت و نوآوری برای سازمان ها از نکات حائز اهمیت است. البته که پذیرش این نوآوری و خلاقیت در درون سازمان ها توسط کارمندان و مدیران هم باید وجود داشته باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته به یقین می توان گفت که اگر سازمانی از نوآوری و خلاقیت استقبال کند و کارمندانش را برای ارائه ی ایده های خلاقانه تشویق کند و حتی برای این ایده ها پاداش هم در نظر بگیرد، تا حد زیادی می تواند پیشرفت و موفقیت خود را تضمین کند.
نوآوری سازمانی
اما داشتن نوآوری به تنهایی هم کافی نیست؛ اصولا باید زمینه و بستری برای نو آوری در سازمان ها وجود داشته باشد. اگر سازمانی بستر و ابعاد نوآوری را تامین نکند و از هیچ ایده ی خلاقانه ای حمایت و پشتیبانی نکند، آیا نوآوری و خلاقیت اصلا ممکن است؟ مسلما خیر! سازمان ها باید امکانات کافی و بستر مناسب برای بروز خلاقیت و نوآوری را برای کارمندان خود به وجود بیاورد. ترویج خلاقیت هم در روند نوآوری مهم است.
اگر مدیر و سازمانی برنامه هایی برای آموختن نوآوری به کارمندان تدارک بییند و کلاس هایی برای افزایش علم کارمندان و پرورش ایده های خلاقانه برگزار کند، علاوه بر ایجاد انگیزه و رشد کارمندان پیشرفت مثبت سازمانش را هم پیش بینی می کند. در همین راستا، انتقال دانش میان کارکنان و اعضا در روند خلاقانه ی سازمان ها و نهاد ها تاثیر به سزایی دارد. بنابراین اگر بستری برای ارائه ایده های خلاقانه وجود داشته باشد باید در مقابل، پذیرش این ایده ی های خلاقانه و نوآورانه هم وجود داشته باشد.
با جواب دادن به سوالات این پرسشنامه و دستیابی به تفسیر و نمره گذاری آن می توانید با توجه به نمره ای که بدست می آورید، میزان نوآوری در درون سازمان ها را بسنجید. این پرسشنامه توسط سرپرستان درون سازمان و ارزیابی کارمندان صورت می گیرد.