دانلود رایگان پرسشنامه عقاید معرفت شناختی شومر

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه عقاید معرفت شناختی شومر ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
63
تعداد صفحات:
10
تعداد مولفه:
5
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
شومر و همکاران
سال ساخت:
1990
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

معرفی پرسشنامه عقاید معرفت شناختی شومر

این پرسشنامه توسط شومر در سال 1990 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عقاید معرفت شناختی می باشد.

پرسشنامه عقاید معرفت شناختی شومر دارای 63 سوال و شامل ۵ حقیقت روشن و آشکار است، تفکر راجع به خود وقت تلف کردن است، یادگیری نیازمند کوشش و تلاش است، دانش را باید به سرعت به دست آورد و هوش پویا نیست، می باشد. روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

آیا تا به امروز، یک بررسی کلی از عقاید و باور های خود داشته اید؟ خوب می دانیم که به تعداد آدم های روی زمین، عقاید و باور های متفاوتی وجود دارد. هر فردی بسته به نگرش و دیدگاهی که نسبت به مسائل و موضوعات مختلف دارد، عقاید و باور های مختلفی می تواند داشته باشد. عقاید و باور های ما ممکن است در دسته بندی های مختلفی همچون، عقاید معرفت شناختی، عقاید مذهبی، عقاید سیاسی و ... قرار بگیرند.  

عقیده چیست؟

عقیده که از آن به عنوان باور هم یاد می کنیم، یک حالت ذهنی می باشد؛ عقیده یا باور چیزی است که فرد فکر می کند کاملا درست است و بر مبنای حقیقت و واقعیت می باشد. اصولا افراد پایبند به عقاید خود می باشند و در صورت لزوم، برای اثبات عقایدشان تلاش می کنند.

عقاید معرفت شناختی چگونه عقایدی هستند؟

عقاید معرفت شناختی، به عنوان یک موضوع مهم، بارها و بارها مورد تحقیق و تفحص صاحب نظران قرار گرفته است و مقالات علمی متعددی در رابطه با این موضوع چاپ شده است. طبق بررسی های مختلف، سازه ی عقاید معرف شناختی، یک نظام اعتقادی می باشد. در این نظام، ماهیت یادگیری و دانش از طریق ابعاد مختلف و کم و بیش مستقل مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در نظام عقاید معرفت شناختی، عقاید و باور هایی در مورد، ساختار دانش، قطعیت دانش، منبع دانش و نیز باورهایی درباره ماهیت توانایی افراد و یادگیری مورد بررسی قرار می گیرد.

به عنوان مثال، آیا تا به حال این جمله معروف را شنیده اید که می گوید، تنها چیزی که قطعی نیست، عدم قطعیت است؟ آیا تا به حال در مورد این جمله فکر کرده اید؟ پاسخ شما به این سوال و جمله معروف چیست؟ ارزیابی و عقیده شما در رابطه با این موضوع، می تواند نشان دهنده ی عقیده معرف شناختی شما باشد.

در مثال دیگر، می توانیم به کشف حقیقت اشاره کنیم. نظر شما در مورد حقیقت چیست؟ به نظر شما ما به عنوان یک انسان عادی یا دانشمندان، توانایی کشف حقیقترا داریم؟ اصلا حقیقت به چه معناست؟ نظام فکری شما در رابطه با این موضوع و پاسخ شما، نشان دهنده ی باور معرفت شناختی شما می باشد.

باور های معرفت شناختی، طیف گسترده ای از باورها هستند. این دو مورد فقط دو مثال ساده از انواع این باورهاست. در صورت تمایل به ارزیابی متغیر عقاید معرفت شناختی می توانید از پرسشنامه ی استاندارد  عقاید معرفت شناختی شومر استفاده کنید.

دریافت رایگان پرسشنامه عقاید معرفت شناختی شومر