دانلود پرسشنامه حساسیت بین فردی (IPSM)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
1,200 تومان

دانلود پرسشنامه حساسیت بین فردی (IPSM) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
36
تعداد صفحات:
9
تعداد مولفه:
5
مقیاس:
لیکرت چهار درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
بایس و پارکر
سال ساخت:
1989
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه حساسیت بین فردی (IPSM)

این پرسشنامه توسط بایس و پارکر در سال ۱۹۸۹ برای سنجش حساسیت بین فردی یا حساسیت به طرد اجتماعی ساخته شده است.

این پرسشنامه دارای 36 سوال و 5 مولفه:

  • آگاهی بین فردی
  • نیاز به تایید
  • اضطراب جدایی
  • کمرویی
  • عزت ‌نفس شکننده می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه حساسیت بین فردی (IPSM) تایید شده است.

حساسیت بین فردی

حساسیت بین فردی که به آن حساسیت به طرد اجتماعی نیز گفته می شود، در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ ما انسان ها برای ادامه حیات به برقراری ارتباط با دیگران نیازمندیم؛ هیچ یک از ما از طرد شدن یا مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفتن خوشمان نمی آید.

میزان حساسیت به طرد اجتماعی در برخی افراد کم و در برخی دیگر زیاد تر است؛ حساسیت بیش از اندازه به طرد می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد چرا که فرد همیشه منتظر طرد شدن است و یا نشانه های طرد شدن را در دیگران جستجو می کند. این افراد دائما به دنبال اثبات این مسئله هستند که دیگران به آن ها بی توجه هستند یا آن ها را طرد می کنند.
حساسیت، توقع و ترس از طرد شدن باعث می شود که فرد از دیگران دور شود و خواه یا ناخواه وارد یک چرخه معیوب شود.

حساسیت بین فردی یا حساسیت عمومی نسبت به بازخورد اجتماعی، نگرانی بیش از اندازه در رابطه با برقراری ارتباط با دیگران است؛ فردی که به این حساسیت مبتلا است، از بی کفایتی یا عدم شایستگی شخصی، مورد انتقاد قرار گرفتن و سو تعبیرهای مکرر رفتار بین فردی واهمه دارد.

گوش به زنگی دائمی در روابط بین فردی، حساسیت به جنبه های تعاملات بین فردی، تغییر رفتار متناسب با انتظارات دیگران در این افراد دیده می شود.

حساسیت بین فردی بالا باعث می شود که فرد درگیر موقعیت و شرایط فرضی یا غیرواقعی شود؛ حساسیت نسبت به رفتار دیگران، دیگر پیامد حساسیت بین فردی بالا است. این افراد دائما در ذهن خود سناریوهای اجتماعی مرتبط با طرد شدن را بررسی می کنند و این افکار می تواند آن ها را ناراحت یا مضطرب کند. همچنین سو برداشت از رفتار دیگران در به وجود آمدن حساسیت بین فردی نقش دارد.

تعبیر اشتباه حالات چهره دیگران، تفسیر نادرست رفتار، افزایش فعالیت های فیزیولوژیکی همچون پاسخ جنگ و گریز، سوگیری های توجه از جمله مواردی است که در این افراد دیده می شود.

لازم به ذکر است، تجربیات دوران کودکی، آسیب پذیری بیولوژیکی، عوامل محیطی، نیاز دائمی به دوست داشته شدن و مورد توجه قرار گرفتن، مشکل در برقراری ارتباط، مشکل در برقراری روابط عاطفی از جمله دلایل بروز حساسیت بین فردی می باشد.

آگاهی بین فردی، نیاز به تایید، اضطراب جدایی، کمرویی و عزت ‌نفس شکننده، 5 مولفه ای است که در این پرسشنامه با حساسیت بین فردی در ارتباط دانسته شده است. در صورت تمایل به ارزیابی این متغیر بر اساس مولفه های ذکر شده، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.