دانلود پرسشنامه خستگی آیووا (IFS)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
10,000 تومان

دانلود پرسشنامه خستگی آیووا (IFS) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
11
تعداد صفحات:
4
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
هرتز
سال ساخت:
2003
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
PDF
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه خستگی آیووا (IFS)

این پرسشنامه توسط هرتز و همکاران در سال 2003 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان خستگی می باشد.

این پرسشنامه دارای11 سوال است.

روایی و پایایی مقیاس خستگی آیووا (IFS) تایید شده است.

خستگی

شما در چه مواقعی احساس خستگی می کنید؟ تجربه خستگی امری طبیعی در همه افراد است. هرکدام از ما به دلایل متفاوتی ممکن است دچار خستگی شویم. خستگی نوعی احساس ضعف و نداشتن انرژی در بدن است. خستگی می تواند جسمانی، روانی یا ترکیبی از این دو باشد. خستگی می تواند به صورت موقتی یا دائمی تجربه شود.

کم خوابی، تجربه استرس در طولانی مدت، کاهش انگیزه، نداشتن انرژی و کمبود تمرکز می تواند باعث خستگی شود. علاوه بر آن، خستگی می تواند در نتیجه ابتلا به بیماری های جسمانی یا روانی ایجاد شود. خستگی می تواند جسمانی یا روانی باشد و در طیف ضعیف تا شدید تجربه شود. همچنین خستگی انواع مختلف داشته و ضعف تا فرسودگی روانی و جسمانی را شامل شود.

خستگی جز جدایی نشدنی زندگی امروزه ما است؛ خستگی بر روابط بین فردی همچون روابط خانوادگی، روابط کاری تاثیر منفی می گذارد و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. خستگی باعث می شود که فرد نتواند به درستی ایفای نقش کند و در نتیجه کارکرد مطلوبش را از دست بدهد و به دنبال آن مجبور به ترک خدمت از محل کار شود یا مورد مواخذه قرار بگیرد.

خستگی، خواب آلودگی مزمن، سردرد، سرگیجه، بدن درد، ضعف ماهیچه ها، کاهش رفلکس، اختلال در تصمیم گیری و مشکل در قضاوت، توهم و هذیان، کاهش انگیزه، اختلال در حافظه کوتاه مدت و بلند مدت، کاهش تمرکز، تغییرات خلقی نظیر تحریک پذیری خلق برخی از نشانه های خستگی می باشد.

گاها خستگی به دلیل ابتلا به برخی بیماری ها رخ می دهد؛ در این صورت مراجعه به پزشک و بررسی نشانه های جسمانی امری ضروری تلقی می شود. مثلا کمبود ویتامین، ایجاد مشکلات خواب، ابتلا به بیماری های قلبی می تواند باعث بروز خستگی در فرد شود.

افراد به هنگام تجربه خستگی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند؛ پر واضح است که خستگی مستقیما بر عملکرد فرد تاثیر می گذارد و او را با مشکلاتی مواجه می سازد. مقیاس های مختلفی برای ارزیابی میزان خستگی در افراد وجود دارد؛ این مقیاس ها هرکدام افسردگی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار می دهند. مثلا ممکن است مقیاسی خستگی را از زاویه ابتلا به بیماری خاص مورد بررسی قرار دهد یا در مقیاس دیگر خستگی به دلیل ارتباط آن بیماری های روان شناختی مورد ارزیابی قرار بگیرد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی میزان خستگی در افراد داشته باشید، مقیاس خستگی آیووا یک پرسشنامه خوب و معتبر برای ارزیابی این متغیر است.