دانلود پرسشنامه سواد رسانه ای تامن

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
2,000 تومان

دانلود پرسشنامه سواد رسانه ای تامن ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
59
تعداد صفحات:
15
تعداد مولفه:
3
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
الیزابت تامن
سال ساخت:
1995
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word
دریافت پرسشنامه کیفیت سود
برای دریافت اطلاعات خرید، شماره موبایل خود را وارد کنید
پرداخت با تمام کارت‌های بانکی امکان‌پذیر است.
لینک دانلود بلافاصله پس از بازگشت از درگاه بانکی نمایش داده می شود و امکان دانلود فعال میگردد

معرفی پرسشنامه سواد رسانه ای تامن

این پرسشنامه توسط تامن در سال 1995 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی سواد رسانه ای می باشد.

این پرسشنامه دارای 59 سوال و 3 مولفه:

  • رژیم مصرفی
  • ویژگی های پیام
  • نقد پیام می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه سواد رسانه ای تامن تایید شده است.

رسانه چیست؟

بارها شنیده ایم که می گویند دنیای امروز، دنیای تکنولوژی و عصر امروز عصر ارتباطات است. ما انسان در معرض اطلاعات مختلف قرار گرفته ایم و رسانه ها نقش مهمی در انتقال اطلاعات ایفا می کنند. رسانه ها انواع مختلفی دارند. اگر بخواهیم رسانه را تعریف کنیم باید بگوییم، رسانه هر ابزار، روش و وسیله ای است که توسط مردم برای برقراری ارتباط و انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد. به وسیله رسانه می توان پیام را خیلی سریع از یک نقطه دنیا به دیگر نقطه منتقل کرد. اگر بخواهیم چند نمونه رسانه نام ببریم، می توانیم به تلوزیون، رادیو، روزنامه، تلفن همراه و .. اشاره کنیم؛ البته این موارد جز رسانه های فیزیکی می باشند.

سواد رسانه ای یعنی چه؟

سواد رسانه ای این روزها مورد تاکید و توجه متخصصان علوم اجتماعی و علوم ارتباطات می باشد. به نظر شما منظور از سواد رسانه ای چیست؟ اگر خیلی کلی بخواهیم این اصطلاح را تعریف کنیم می توانیم بگوییم، سواد رسانه ای به درک و شناخت انواع رسانه ها و تفکیک آن ها از یکدیگر کمک می کند. ما به صورت فعالانه در معرض انواع اطلاعات و پیام هستیم؛ اگر از سواد رسانه ای برخوردار باشیم می توانیم پیام های مختلفی را که دریافت می کنیم، مورد ارزیابی و تفسیر قرار دهیم.

یکی از افرادی که در مورد سواد رسانه ای پژوهش انجام داده است، الیزابت تامن است. بر اساس نظر تامن سواد رسانه ای مانند یک فیلتر داوری کننده عمل می کند. اطلاعات مختلف و متفاوتی که ما از محیط خود دریافت می کنیم، از فیلتر سواد رسانه ای رد می شود و سپس مجموعه پیام ها و اطلاعات به صورت معنی دار در اختیار ما قرار می گیرند. تامن در ادامه تحقیقات خود متوجه این نکته شد که سواد رسانه ای شامل سه لایه یا بعد مهم است؛ بر همین اساس او یک مدل برای مفهوم سواد رسانه ای طراحی کرد و این سه لایه مهم را، رژیم مصرفی، ویژگی های پیام و نقد پیام معرفی کرد. پس از تامن دیگر محققان نسبت به موضوع سواد رسانه ای علاقه نشان دادند و به بررسی این مفهوم پرداختند.

تا چه اندازه از سواد رسانه ای برخوردار هستید؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر سواد رسانه ای داشتید، می توانید از پرسشنامه معتبر سواد رسانه ای تامن که در سال 1995 ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات ارزشمندی در این زمینه دست پیدا کنید.