دانلود رایگان پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (FIOH)

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (FIOH) ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
7
تعداد صفحات:
3
تعداد مولفه:
2
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
انستیتوی بهداشت حرفه‌ ای فنلاند FIOH
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

معرفی پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (FIOH)

این پرسشنامه توسط محققین انستیتوی بهداشت حرفه‌ ای فنلاند FIOH ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان توانایی انجام کار می باشد.

این پرسشنامه دارای 7 سوال و 2 مولفه:

  • ادراک سلامتی مرتبط با توانایی انجام کار
  • سلامت و بیماری مرتبط با توانایی کار می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه  توانایی انجام کار (WAl) تایید شده است.

کارمندان یا کارگران در هر زمینه شغلی که کار کنند برای اینکه رضایت شغلی داشته باشند، باید بتوانند میان توانایی های خود چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روانی با کار و وظیفه ای که انجام آن بر عهده آنان است، تعادل ایجاد کنند. اگر کارمند یا کارگر در ایجاد تعادل میان این دو مولفه مهم موفق نشوند، احتمالا دچار عدم رضایت شغلی، خستگی و فرسودگی شغلی می شود.

توانایی انجام کار یعنی چه؟

توانایی انجام کار اصطلاحی است که برای اولین بار توسط یک پژوهشگر فنلاندی مورد ارزیابی قرار گرفت و پس از بررسی کلی یک پرسشنامه معتبر برای آن ساخته شد تا افراد بتوانند توانایی انجام کار را به صورت عینی مورد اندازه گیری قرار دهند. به بیان ساده، توانایی انجام کار یعنی یک کارگر بتواند بین توانایی کار کردن و نیازهای کاری در شغلش تعادل برقرار کند. همچنین توانایی انجام کار به میزان تعادلی که کارمند یا کارگر بر اساس سطح سلامتی اش می تواند با نیازهای شغلی اش ایجاد کند و سازگاری که می تواند به وجود بیاورد اشاره دارد. در این قسمت منظور از سلامتی، هم وضعیت سلامت جسمانی و هم وضعیت سلامت روانی می باشد.

چه ابعادی در این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار می گیرد؟

در این پرسشنامه 7 بعد مهم مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد؛ یکی از ابعاد مربوط به تخمین عینی توانایی انجام کار است.

  • توانایی انجام کار در طول زندگی با توانایی انجام کار در شغل کنونی در این مقیاس مورد ارزیابی قرار می گیرد. مثلا توانایی کلی را اگر 10 در نظر بگیریم، کارگر باید به توانایی خودش در حال حاضر از یک تا 10 نمره بدهد.
  • دومین عامل تخمین توانایی انجام کار به صورت عینی با نیازهای شغلی مانند نیازهای فیزیکی و ذهنی است؛ هرکدام از نیازهای کارمند به صورت مجزا مورد بررسی قرار می گیرد و توانایی انجام کار در مورد هرکدام از این نیاز ها سنجیده می شود.
  • سومین بعد بیماری های تشخیص داده شده در کارمند است؛ بیماری ها، صدمات و جراحاتی که در جریان کار در کارمند رخ داده است به این بعد مربوط می شود.
  • بعد چهارم اختلال در کار بر اثر بیمار شدن است؛ بررسی این مسئله که آیا آسیب یا بیماری باعث شده که فرد نتواند در انجام کار موفق شود، در این حیطه بررسی می شود.
  • پنجمین بعد با مرخصی های استعلاجی در بازه زمانی یک ساله در ارتباط است.
  • ششمین بعد به پیش بینی توانایی انجام کار توسط خود کارگر در دو سال آینده می پردازد.
  • در نهایت در بعد هفتم، مسائل روان شناختی مرتبط با لذت بردن از کار یا وظایفی که بر عهده کارمند است، میزان اوقات فراغت یا میزان استراحت مورد بررسی قرار می گیرد.

در صورت تمایل می توانید از این پرسشنامه برای ارزیابی متغیر توانایی انجام کار استفاده کنید.

دریافت رایگان پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (FIOH)