معرفی پرسشنامه عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون (IUS)
این پرسشنامه توسط فریستون و همکاران در سال 1994 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان تحمل افراد در برابر موقعیت های نامطمئن و حاکی از بلاتکلیفی است.
این پرسشنامه دارای 27 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون (IUS) تایید شده است.
بلاتکلیفی در فرهنگ لغت
با نگاهی در فرهنگ لغت، متوجه می شویم لغت بلاتکلیفی به معنای سر در هوا بودن، سردرگم بودن، معلق بودن، نامشخص بودن است. من فکر می کنم همه ی ما حتی شده برای یک بار در موقعیت های مختلف بلاتکلیفی را تجربه کرده ایم و می دانیم این موقعیت چه ویژگی هایی دارد. اول از هر چیز به طور قطع می توانیم بگوییم بلاتکلیفی یک حالت مثبت یا خوشایند نیست؛ هیچ فردی از اینکه در موقعیتی سردرگم باشد یا نتواند به درستی تصمیم بگیرد، خوشش نمی آید.
بلاتکلیفی در روان شناسی
بلاتکلیفی یک موقعیت موقتی است که می تواند با کمی تامل یا تصمیم گیری منطقی از بین برود و حل شود. بلاتکلیفی به عنوان یک متغیر، در پژوهش های روان شناسی مورد ارزیابی قرار گرفته است. جالب است بدانید، بلاتکلیفی می تواند اثرات سو بر روان افراد بگذارد. زمانی که یک فرد بلاتکلیف است، ممکن است متحمل استرس یا اضطراب شود یا برای انجام فعالیت های مختلف دستپاچه باشد.
واکنش افراد در مقابل بلاتکلیف بودن متفاوت است؛ برخی افراد ظرفیت بالایی در مقابل آن دارند و عده ای دیگر تحمل پایینی نسبت به بلاتکلیفی دارند. بنابراین می توانیم عدم تحمل بلاتکلیفی را یک ویژگی شخصیتی تلقی کنیم که با عدم قطعیت، شک و تردید در ارتباط است. همچنین زمانی که افراد در مورد یک اتفاق، یک فعالیت شک و تردید داشته باشند، سردرگمی بیشتری خواهند داشت و پریشان حال می شوند. در ادامه شک و تردید باعث می شود فرد عملکرد و بهره وری خودش را از دست بدهد و نتواند به درستی تصمیم گیری کند.
با استناد به پژوهش های صورت گرفته، می توان عدم تحمل بلاتکلیفی را یک سوگیری شناختی معرفی کنیم؛ این سوگیری بر نحوه دریافت اطلاعات، تفسیر آن و واکنش ما تاثیر می گذارد. بر اساس آنچه در این پرسشنامه آمده و مورد ارزیابی قرار می گیرد، زمانی که می خواهیم افراد سالم را از افراد مضطرب متمایز کنیم، باید به بلاتکلیفی تلویحات خودارجاعی و رفتار های منفی و غیرمنصفانه بودن بلاتکلیفی و تاثیر منفی آن به عنوان دو عامل مهم توجه کنیم.
واکنش شما نسبت به بلاتکلیفی چگونه است؟ آیا تحمل زیادی نسبت به آن دارید؟ آیا بلاتکلیفی در شما اضطراب ایجاد می کند؟ اگر تمایل به ارزیابی متغیر تحمل بلاتکلیفی داشتید، می توانید از پرسشنامه تحمل بلاتکلیفی (IUS)که توسط فریستون و همکارانش ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.