دانلود رایگان پرسشنامه پاسخ ها و راهبرد های مقابله ای بیلینگز و موس

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه پاسخ ها و راهبرد های مقابله ای بیلینگز و موس ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
32
تعداد صفحات:
5
تعداد مولفه:
5
مقیاس:
لیکرت چهار درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
بیلینگز و موس
سال ساخت:
1981
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

سبک های مقابله ای چیست؟

سبک‌ های مقابله ای عبارت از تلاش های فکری، هیجانی و رفتاری فرد می باشند که هنگام رو به رو شدن با فشارهای روانی به منظور غلبه کردن، تحمل کردن و یا به حداقل رساندن عوارض استرس به کار گرفته می شوند.

آیا شما هم تا به حال افرادی را دیده اید که در هنگامی که به مشکلاتی برخورد می کنند، فرقی نمی کند که در چه زمینه ای باشد، با خونسردی و راحتی اقدام به حل مشکلات خود می کنند؟ به نظر شما چرا این افراد در هنگام مقابله با مشکلات دچار سرگردانی و آشفتگی نمی شوند؟ اینکه همه ی ما ممکن است در زندگی خود، دچار مشکلاتی شویم، کاملا طبیعی و نرمال است و به طور کلی هر یک از ما نمی توانیم از بروز و رخداد هیچ اتفاقی جلوگیری و یا اجتناب کنیم. اما اگر مشکلاتی برای ما به وجود بیاید می توانیم اقدام به حل آنان داشته باشیم.

راهبرد مقابله ای یعنی چه؟

اینکه برای حل مشکلاتمان چه باید کنیم، به بسیاری از عوامل مختلف مربوط می شود. هریک از ما می توانیم رویکردی متفاوت در برخورد با مشکلاتمان اتخاذ کنیم. رویکرد هایی که بسته به موقعیت می تواند کار ساز و یا در عمل بدون فایده باشند. عموما افراد برای رویایی با مشکلات خود دو رویکرد عمده را پیش می گیرند. به رویکردهایی که ما برای حل مشکلات و مسائل مختلف در زندگی به کار میگیریم، راهبرد های مقابله ای و یا راهبرد حل مسئله می گویند. بنابراین همانطور که گفتیم، هریک از ما اصولا از یک راهبرد مقابله ای برای حل مشکلات خود استفاده می کنیم. راهبردی که می تواند به صورت خودآگاه و یا ناخودآگاه توسط ما به کار گرفته شود.

انواع راهبرد های مقابله ای:

به طور کلی دو نوع راهبرد مقابله ای داریم:

  • راهبرد مقابله ای مسئله مدار
  • راهبرد مقابله ای هیجان یا عاطفه مدار

فردی که از رویکرد مسئله مدار برای حل مشکلات خودش استفاده می کند، یک مسئله و یا مشکل را در ابتدا به خوبی ارزیابی کرده، به صورت عقلانی به آن می اندیشد، به خوبی آن را بررسی و تحلیل می کند و سپس از راه درست اقدام به حل مشکل می کند. این راهبرد مقابله ای بسیار کارا و اثر گذار است و به نوعی می توان گفت جز بهترین راهبرد های حل مسئله می باشد.

از طرف دیگر، فردی با راهبرد هیجان مدار، ممکن است نتواند به خوبی از عهده حل مشکلاتش بر بیاید، این افراد به جای تصمیم گیری منطقی و درست ممکن است احساساتش را در مشکل پیش آمده دخیل کند. این افراد با این رویکرد بیشتر حالت دفاعی در حل مشکلاتشان دارند.

معرفی پرسشنامه پاسخ ها و راهبرد های مقابله ای بیلینگز و موس

این پرسشنامه در سال 1981 توسط بیلینگز و موس ساخته شده است.

این پرسشنامه به بررسی سبک های مقابله ای افراد در برابر مشکلات  در مولفه های زیر می پردازد:

  • پاسخ ­های مقابله شناختی فعال با 6 جمله
  • پاسخ­ های مقابله رفتاری فعال با 6 جمله
  • پاسخ­ های اجتنابی با 7 جمله
  • شیوه مقابله متمركز بر حل مسئله با 11جمله
  • شیوه مقابله متمركز بر هیجان با 8 جمله

این پرسشنامه دارای 32 سوال است و جواب هر سوال به صورت طیف لیکرت چهار درجه ای از هرگز تا همیشه می باشد.

دریافت رایگان پرسشنامه پاسخ ها و راهبرد های مقابله ای بیلینگز و موس