معرفی پرسشنامه توسعه پایدار گردشگری کریس
این پرسشنامه توسط کریس و همکاران در سال 2006 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی ابعاد مختلف توسعه پایدار گردشگری می باشد.
این پرسشنامه دارای 20 سوال و 4 بعد:
- فرهنگی
- زیست محیطی
- اقتصادی
- اجتماعی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه توسعه پایدار گردشگری کریس و همکاران تایید شده است.
توسعه گردشگری
کسب سرمایه و درآمد در سطح ملی از طرق مختلف امکان پذیر است؛ کشورهای مختلف می توانند از طریق تعاملات و ارتباطات بین المللی به درآمد بسیاری دست پیدا کنند. مهم ترین چیز در کسب سرمایه اهمیت دادن و تلاش برای استفاده از حداقل منایع و امکانات کشور ها به صورت درست و منطقی است.
مثلا کشور ایران یک کشور غنی از منابع و امکانات است؛ در اقصی نقاط این کشور شما منابع فرهنگی، منایع طبیعی، منابع باستانی زیادی را مشاهده می کنید. ایران کشوری دارای فرهنگ غنی، آب و هوای خوب و چهار فصل و امکانات عالی است، پس چرا از این همه امکانات و منابعی که وجود دارد، بهترین استفاده را نداشته باشد؟
یکی از بهترین راهکارهای کسب درآمد از این منابع، توسعه صنعت گردشگری است؛ صنعت گردشگری یکی از صنایع پردرآمد و پر سود در سراسر دنیاست که کشورهای مختلف از طریق آن کسب درآمد می کنند و چرخه اقتصاد خود را به گردش می اندازند. جذب توریست، ارائه خدمات مناسب به توریست ها می تواند منجر به رونق صنعت گردشگری شود.
بنابر تحقیقاتی که جامعه شناسان و دیگر متخصصان انجام داده اند، صنعت و اقتصاد گردشگری در حال حاضر روند رو به رشدی را با سرعت هر چه تمام تر در کل دنیا طی می کند و تبدیل به یک ابزار اصلی برای ایجاد درآمد ملی شده است. صنعت گردشگری به توسعه پایدار اشکال و ارکان مختلف اقتصاد کمک می کند.
به جهت توسعه صنعت گردشگری می توان از منابع طبیعی، فرهنگی و گردشگری کشور بهترین استفاده را داشت و ضمن استفاده از این منابع، آن را برای آیندگان حفظ کرد. جالب است بدانید، توسعه گردشگری به عنوان یک پارادایم و رویکرد مهم و همچنین یک دغدغه جهانی در کانون مدارس و دانشگاه ها مورد توجه و تدریس قرار گرفته است.
توسعه گردشگری، به توسعه اقتصاد و توسعه اجتماعی پایدار کمک می کند. بنابراین منطقی به نظر می رسد که کشورها برای ایجاد و توسعه صنعت گردشگری در کشور خود تلاش و برنامه ریزی کنند و از نظر صاحب نظران این حوزه در این راستا بهره ببرند. توسعه گردشگری به کاهش فشار و بحران میان کشورها کمک می کند و به نوعی زمینه ساز صلح میان کشورها می شود.
از نظر کریس و همکاران توسعه پایدار گردشگری با ابعاد مهمی همچون، بعد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در ارتباط است. در صورت تمایل به ارزیابی متغیر توسعه گردشگری پایدار می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.