معرفی پرسشنامه سبک های تدریس بر اساس هوش موفق پالوز و ماریکوتو
این پرسشنامه توسط توسط پالوز و ماریکوتو در سال 2013 ساخته شده است.
این پرسشنامه به ارزیابی سبک های تدریس بر اساس هوش موفق استرنبرگ می پردازد.
این پرسشنامه دارای ۲۰ سوال و ۴ مولفه:
- سبک تدریس مولد
- سبک تدریس عملی
- سبک تدریس تحلیلی
- سبک تدریس خلاق می باشد.
روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
عوامل مختلفی در میزان یادگیری دروس در دانش آموزان سهم دارند. عوامل تاثیر گذار بر میزان یادگیری ممکن است درونی یا بیرونی باشند. به عنوان مثال، می توان از انگیزه دانش آموز برای تحصیل، مسئولیت پذیری تحصیلی و شوق و علاقه به آموختن به عنوان عوامل درونی مهم در یادگیری اشاره کرد. اما عوامل بیرونی، عواملی هستند که از محیطی بوده و بدین طریق بر روی دانش آموز تاثیر می گذارند؛ از جمله موارد تاثیر گذار بیرونی بر یادگیری و آموزش معلم و سبک تدریس می باشد.
سبک تدریس چیست؟
سبک تدریسی که معلمان برای آموزش به کار می گیرند، تاثیر زیادی بر یادگیری دانش آموزان و علاقه مندی آن ها به دروس مختلف دارد. سبک و شیوه تدریس معلمان، می تواند منجر به علاقه شدید دانش آموز به درس و انجام تکالیف درسی شود و یا بالعکس ممکن است منجر به اجتناب دانش آموز از شرکت در یک کلاس درس و عدم انجام تکالیف درسی شود.
اگر سبک تدریس معلمان متناسب با سطح دانش آموزان باشد و به درستی انتخاب شود، تاثیر شگرف این سبک بر یادگیری کاملا مشهود خواهد بود. سبک های تدریس با یکدیگر کاملا متفاوت است. هر معلمی با توجه به سطح یادگیری و نیاز دانش آموزش می تواند یک سبک تدریس را اتخاذ کند. از انواع سبک های تدریس می توان به سبک های تحلیلی، سبک خلاق، سبک مولد یا سبک عملی نام برد.
انواع سبک تدریس
برای مثال، معلمی که از سبک تدریس عملی استفاده می کند، در کنار آموزش مفاهیم به صورت تئوری، سعی می کند همان مفاهیم را به صورت عملی به دانش آموز نشان دهد. تاثیر آموزش عملی و انجام کار به صورت عملی در یادگیری بسیار مهم است. به عنوان مثال، وقتی معلم در کلاس درس علوم پس از تدریس، نظریه و مطالب به انجام آزمایش کلاسی می پردازد، یعنی از سبک تدریس عملی استفاده می کند.
یکی دیگر از انواع سبک تدریس، سبک تدریس خلاق می باشد. همان طور که مشخص است، در این نوع سبک، خلاقیت، نوآوری، ایده پردازی و .. حرف اول را می زند. معلم در این سبک با خلاقیتی که دارد، سعی می کند مطالب را به دانش آموزانش یاد دهد.
سبک تدریس تحلیلی هم نوعی سبک تدریس است؛ در این سبک، معلم مطالب به بر اساس تحلیل و تفسیر دقیق به دانش آموزانش می آموزد. شیوه های تدریس کاملا متفاوت هستند و نمی توان گفت کدام روش تدریس بهترین و کدام روش بدترین است. هر سبک تدریس، دارای مزایای مخصوص به خودش می باشد.
در صورت تمایل به ارزیابی سبک های تدریس، می توانید از پرسشنامه ی استاندارد سبک های تدریس بر اساس هوش موفق پالوز و ماریکوتو استفاده کنید.