دانلود رایگان پرسشنامه چهار عاملی عدالت سازمانی

دانلود رایگان سوالات استخدامی بانک توسعه صادرات ایران با جواب
رایگان

دانلود پرسشنامه چهار عاملی عدالت سازمانی ارائه شده به صورت کامل و دقیق با فرمت word که قابلیت ویرایش و استفاده در پایان نامه های دانشجویی و تحقیقاتی، پژوهشی و ارزیابی را دارد و در اختیار شما قرار گرفته است.

تعداد سوالات:
20
تعداد صفحات:
4
تعداد مولفه:
4
مقیاس:
لیکرت پنج درجه ای
نمره گذاری:
دارد
روایی:
دارد
اعتبار:
دارد
نویسنده:
اسماعیل هاشمی شیخ شبانی
سال ساخت:
1390
موارد استفاده:
پژوهش، ارزیابی
نوع فایل:
Word

معرفی پرسشنامه چهار عاملی عدالت سازمانی

این پرسشنامه توسط اسماعیل هاشمی شیخ شبانی ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عدالت سازمانی و ابعاد آن می باشد.

این پرسشنامه دارای 24 سوال و 4 بعد:

  • عدالت توزيعی
  • عدالت رويه ای
  • عدالت بين فردی
  • عدالت اطلاعاتی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه چهار عاملی عدالت سازمانی تایید شده است.

عدالت سازمانی

عدالت از جمله مهم ترین فضیلت های اخلاقی است که همواره مورد توجه همگان بوده و در هر جوامعی از گذشته تا به اکنون به آن توجه شده است. عدالت که به معنای برابری و رفتار یکسان با افراد می باشد یک نیاز ذاتی و اساسی در انسان تعریف شده است که در طول تاریخ مورد توجه بوده و بستر مناسبی برای توسعه جوامع انسانی به وجود آورده است.

در طول زمان هرچه جوامع پیشرفته تر شدند، نظریاتی که مربوط به عدالت بود هم بسط و گسترش بیشتری پیدا کرد و حوزه های مختلف را شامل شد. عدالت اجتماعی، عدالت شغلی، عدالت فرهنگی، عدالت سازمانی برخی از انواع عدالت هستند که در مورد آن ها نظریات مختلفی وجود دارد.

عدالت سازمانی که یکی از انواع عدالت می باشد، مشخصا با سازمان و فرآیند های سازمانی در ارتباط بوده و در محیط سازمانی معنا پیدا می کند. منظور از عدالت سازمانی قضاوت های فردی یا جمعی در مورد عدالت و مسائل اخلاقی در سازمان است. در مورد عدالت سازمانی تحقیقات مختلفی صورت گرفته است که عمده رویکرد این تحقیقات که به بررسی نقش عدالت در سازمان می پردازد، رویکرد توصیفی می باشد.

عدالت تا حدود زیادی به باور افراد مرتبط بوده و تحت تاثیر ذهنیات و تجربیات فرد قرار می گیرد و تا حد زیادی می تواند قضاوت فرد را تغییر و تحت تاثیر قرار دهد. احساس عدالت تاثیر زیادی بر رفتار و نگرش کارمندان در سازمان دارد.؛ طبیعی به نظر می رسد که رفتار کارمندی که با آن عادلانه برخورد می شود با رفتار کارمندی که به آن در سازمان ظلم می شود، متفاوت باشد.

کارمندی که در سازمان با او عادلانه رفتار می شود، رضایت شغلی بالاتری را تجربه می کند، تعهد سازمانی بیشتری دارد، عملکرد شغلی او موثرتر است، اثربخشی بیشتری برای سازمان دارد، انگیزه و اشتیاق کاری تو بالا است و احتمال تجربه فرسودگی شغلی در او کم است. در سازمانی که عدالت در آن جریان دارد و به آن توجه می شود، استرس شغلی کمتری وجود دارد، رفتارهای منفی تلافی جویانه کمتر است، کارمندان کمتر اخراج می شوند و کارشکنی در این محیط ها کمتر صورت می گیرد.

عدالت سازمانی را می توان از سه بعد، عدالت توزيعي، عدالت رويه اي، عدالت بين فردي، عدالت اطلاعاتي مورد ارزیابی قرار داد. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر عدالت سازمانی و ابعاد آن داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

دریافت رایگان پرسشنامه چهار عاملی عدالت سازمانی