معرفی پرسشنامه پنج عاملی ذهن آگاهی بایر
این پرسشنامه توسط ؟ ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عناصر ذهن آگاهی که از 5 جنبه مختلف می باشد.
این پرسشنامه دارای 39 سوال و 5 مولفه:
- مشاهده
- توصیف
- عمل همراه با آگاهی
- عدم قضاوت به تجربه درونی
- و عدم واکنش به تجربه درونی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه پنج عاملی ذهن آگاهی بایر تایید شده است.
در مورد تکنیک ذهن آگاهی چه می دانید؟ آیا از مزایای ذهن آگاهی اطلاع دارید؟ آیا می دانید هدف افراد از انجام تکنیک های ذهن آگاهی چیست؟ اگر در زندگی پر مشغله امروز، دچار تنش و استرس می شوید و در نتیجه عملکردتان کاهش پیدا می کند یا نمی توانید از عهده مقابله با استرس و تنش بر بیایید، وقت آن رسیده است که از تکنیک ذهن آگاهی کمک بگیرید.
تاریخچه ذهن آگاهی
در ابتدا اشاره ای به تاریخچه این تمرین ذهنی می کنیم؛ ریشه تکنیک ذهن آگاهی به عهد باستان و به فرهنگ های شرقی بر می گردد. البته با گذر زمان ذهن آگاهی در فرهنگ های غربی نیز رواج پیدا کرد. ذهن آگاهی که در زبان انگلیسی به مایند فولنس شناخته می شود، از کلمه ساتی که یک لغت هندی می باشد، ترجمه شده است.
ساتی در زبان هندی به معنای، توجه، آگاهی داشتن و به یاد آوردن است. جالب است بدانید خود کلمه ساتی از زبان پالی آمده است. پالی را می توان یک زبان غنی دو هزار و پانصد ساله بودایی معرفی کرد که در واقع زبان روان شناسی بودایی است. یکی از مهم ترین آموزه های مکتب روان شناسی بودایی، ذهن آگاهی است.
ذهن آگاهی چیست؟
ذهن آگاهی یک تمرین است؛ تمرینی برای بودن در زمان حال و زندگی در لحظه! وقتی ذهن آگاهی را تمرین می کنیم در واقع زندگی بدون قضاوت و با تمامیت را تمرین می کنیم. در ذهن آگاهی گذشته را رها می کنیم و توجهمان را از آینده بر می داریم و فقط به زمان حال، زمانی که در آن قرار داریم فکر می کنیم.
برای انجام تکنیک های ذهن آگاهی فرقی نمی کند پیر باشید یا جوان، هیچ محدودیتی برای انجام این تمرین ذهنی وجود ندارد. شما در هر صورت می توانید این تمارین را انجام بدهید و از مزایای آن برخوردار شوید.
مولفه های مرتبط با ذهن آگاهی کدام اند؟
محقق و طراح این پرسشنامه، چند مولفه را با ذهن آگاهی در ارتباط دانسته است. مشاهده، توصیف، عمل کردن بر اساس آگاهی، عدم قضاوت به تجربیات درونی و عدم واکنش نشان دادن به تجربیات درونی همان مولفه هایی است که با ذهن آگاهی در ارتباط بوده و در این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار می گیرد.
اگر تمرینات ذهن آگاهی را انجام دهید می توانید از مشکلات مرتبط با افسردگی، اضطراب، مشکلات رابطه و روابط میان فردی، استرس، اختلالات خواب و اشتها کم کنید. آیا تا به حال تمرین ذهن آگاهی انجام داده اید؟ در صورت تمایل می توانید از پرسشنامه پنج عاملی ذهن آگاهی بایر استفاده کنید.